Kendte21. juli 2022

Chokerer hele verden: Fik præsident Joe Biden lige sagt, at han har kræft?

Under en tale om klimaforandringer i Massachusetts fik den amerikanske præsident pludselig tilhørerne – og efterfølgende de sociale medier – til at spærre øjnene gevaldigt op
Joe Biden fik ved en fejl sagt i en tale onsdag, at han har kræft. 
Joe Biden fik ved en fejl sagt i en tale onsdag, at han har kræft.
 Foto: Ron Sachs - Pool via CNP / MEGA

En lille indskudt sætning i en præsidenttale går pludselig verden rundt.

Ordene kom fra den 79-årige præsident Joe Biden, der holdt tale foran et kulkraftvæk i byen Somerset i delstaten Massachusetts.

Her var Biden forbi for at drøfte nye tiltag i bekæmpelsen af klimaforandringer, da han til manges store forbavselse fik flettet ind, at han har kræft.

Bare en svipser?

Det gjorde han, i en anekdote om ødelæggende forurening, der allerede var en kendsgerning i hans barndom.

– Min mor kørte os, så vi ikke skulle gå, og ved i hvad? Vi var nødt til at bruge vinduesviskerne for bogstaveligt talt at få oliehinderne af ruderne. Det er derfor, at jeg – og så utroligt mange mennesker, som jeg voksede op med – har cancer. Og derfor at Delaware har det højeste antal kræftramte i hele nationen, fortalte han.

Den vilde udmelding fik selvfølgelig folk til at suse på Twitter med det samme, for at diskutere, om dette mon var en uheldig tanketorsk eller en reel afsløring.

– Kræft? Det her er enten den største bombe i historien – eller den største svipser, skriver en Twitter-bruger eksempelvis sammen med videoklippet.

Havde hudkræft

Selvom mange undrede sig over Bidens kommentar, findes der andre journalister, der påpeger, at den 79-årige præsident nok har refereret til hudkræften, som han tidligere har lidt af.

– Hvor dumt er dette tweet lige? Tjek lige Bidens sygdomsjournal. Før han blev præsident, havde han non-melanoma hudcellekræft, skriver for eksempel Glenn Kessler, der er ansat på Washington Post.

Han postede desuden et screenshot af lægerapporten fra Det Hvide Hus i 2012, hvori det fremgår, at præsident Biden tilbragte en stor del af sin ungdom i solen, og at han har fået fjernet flere hudkræftformer gennem Mohs-operationer.

Hos Fox News blev det senere bekræftet af en embedsmand, at det netop var den tidligere fjernelse af hudkræft, som Joe Biden hentydede til.

Han var blot i en fortalelse komme til at bruge nutid.

Torsdag aften kom det frem, at Joe Biden netop er blevet teste positiv med coronavirus.

Præsidentens popularitet blandt befolkningen nå nye lavpunkter for tiden.

Det afslørede en ny meningsmåling fra universitetet i Quinnipac. Undersøgelsen viste blandt andet, at 71 procent af amerikanerne ikke ønsker, at han genopstiller til præsidentvalget i 2024.

Sponsoreret indhold