Kendte 3. august 2021

Chok i Venstre: Tommy Ahlers stopper

Partiet Venstre har mistet en af deres helt store profiler. Tommy Ahlers stopper i Folketinget, oplyser den tidligere iværksætter selv.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tommy Ahlers er færdig med politik. Det oplyser den nu tidligere Venstre-profil på sine sociale medier.

- Det har været en af de sværeste beslutninger, jeg har taget, men efter at have tænkt længe over det og brugt sommerferien på at mærke efter, har jeg truffet den: Jeg stopper i Folketinget fra i dag, skriver Ahlers.

Stoppet er uden tvivl kommet bag på formand Jakob Ellemann-Jensen, som nu mister et af sine stærkeste kort.

Ahlers blev hevet ind i politik tilbage i 2018, da den tidligere iværksætter fik posten som uddannelses- og forskningsminister af den daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen. Han forklarer sit grunddigt sit overraskende exit.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Hanne Juul

Tommy Ahlers har siden sin ilddåb i politik været en af profilerne i Venstre (Foto: Hanne Juul)

- Jeg stopper, fordi jeg har lyst til at være med til at skabe konkrete forandringer. Gøre noget. Og desværre føler jeg ikke, at jeg gør det i tilstrækkelig grad i Folketinget, forklarer Ahlers.

Og selvfølgelig har den 45-årige iværksætter en plan for, hvad han nu skal. Han vil udrette forskelle, som han ikke kunne i politik.

- Jeg har mødt mange af de iværksættere og virksomheder, der hver dag kæmper for at udvikle og udbrede grønne løsninger, og jeg kan ikke lade være med at føle, at de gør en større forskel, end jeg gør som klimaordfører. Derfor vil jeg nu tilbage til den verden, afslører Tommy Ahlers.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Lars H. Laursen

Privat danner Tommy Ahlers par med direktøren for Heartbeats Le Gammeltoft (Foto: Lars H. Laursen)

På sin vej ud smækker Ahlers dog en smule med døren. Ikke direkte mod sit nu tidligere parti Venstre men mod politik generelt.

- Det har overrasket mig, at det handler så meget om det politiske spil og så lidt om, hvordan politikken fungerer i den virkelige verden og at tænke nyt, siger Ahlers og fortsætter:

- Jeg har prøvet at gøre op med det, men det et langt sejt træk, og nu har jeg trukket mit læs for en stund. Måske er pointen netop, at ligesom med iværksætteri så skal der mange forsøg til, før det lykkes.

Han vil dog ikke fraråde folk til at gå ind i politik. Tværtimod opfordrer Tommy Ahlers folk til det modsatte.

- Derfor håber jeg, at andre vil følge i mit fodspor – ikke ud af politik, men ind i politik. Fordi politik har brug for, at folk kommer udefra. Og måske er det så med til skridt for skridt at gøre politik bedre. Det håber jeg. Og jeg håber også, at jeg kan være med til at påvirke politik på den ene eller anden måde fremover. Tak for nu. Tak for tilliden, slutter han af.

Læs hele opslaget her:

Sponsoreret indhold