Kendte5. oktober 2020

Chef fyret efter DR-vært Maria Fantino afslørede MeToo-sag

En chef på forlaget Gyldendal er blevet fyret, efter radiovært Maria Fantino fortalte om sin grænseoverskridende oplevelse med ham
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190417-113439-6-1920x1315we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Radiovært på Danmarks Radio Maria Fantino valgte forrige uge at fortælle sin oplevelse med en chef i DR, som hun mente var grænseoverskridende.

MeToo-anklagen har gået flere medier rundt, og har nu haft alvorlige konsekvenser for den pågældende mand, som stoppede som chef i DR i 2018 og har arbejdet på forlaget Gyldendal de seneste otte måneder.

Forlaget blev gjort opmærksom på, at det Fantinos vidnesbyrd handlede om den chef, de havde ansat, hvorfor de igangsatte en undersøgelse af chefen fredag. Den er allerede afsluttet mandag.

Det skriver Politiken.

- Foranlediget af omtaler i pressen, som vi fik at vide, drejede sig om ham, var vi forpligtet på at se, om der var et mønster. Vi har ikke fundet noget, der tyder på sexchikane hos os, men vi har af andre grunde valgt at opsige samarbejdet, siger Gyldendals administrerende direktør Morten Hesseldahl, der af hensyn til manden ikke ønsker at oplyse den konkrete grund til afskedigelsen.

knep min kæreste

Ifølge Maria Fantino havde den pågældende chef været upassende til en fest. Radioværten blev introduceret til manden, som hun var klar over havde indflydelse på hendes karriere.

Fantino skulle desuden i den nære fremtid fremlægge et projekt for ham. Ved festen siger manden til radioværten, at hun skal "kneppe" hans kæreste, imens han ser på.

Sagen blev meldt til Danmarks Radio, hvor det kom frem, at der har været flere klager imod ham. Han forlod kort tid efter sin chefstilling i mediehuset og har siden været ansat på andre medier, senest Gyldendal.

Sponsoreret indhold