Kendte25. juli 2020

Charlize raser over uretfærdig behandling: Det var fornærmende

Den Oscar-vindende skuespiller løfter sløret for, hvor kønsdiskriminerende filmbranchen kan være
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega605996_012.jpg
 Foto: MEGA

En hårdnakket fordom er, at mænd er bedre til at køre bil end kvinder er.

Og det fik Charlize Theron for alvor at føle, da hun tilbage i 2003 medvirkede i filmen "The Italian Job".

I filmen er der en masse actionfyldte biljagt-scener, og skuespillerne, der også blandt andet også talte Mark Wahlberg og Jason Statham, skulle naturligvis forberede sig til de krævende scener bag rattet.

Men her studsede den nu 44-årige skuespiller noget over det skema, der var blevet lagt for hendes træning. Det afslørede hun for nylig i en paneldiskussion i Comic-Con@Home.

- "The Italian Job var helt sikkert en god oplevelse i den forstand, at det gik op for mig, at der stadig er så mange misforståelser, når det kommer til kvinder i den her genre, selvom der i filmen er meget action baseret på biler, fortæller hun.

- Vi skulle fysisk gøre mange ting. Det eneste gode, der kom ud af den oplevelse var, at der virkelig var pres på, at man selv skulle udføre stunts med de andre skuespillere, lyder det fra den garvede skuespiller.

Theron fortæller, at hun tidligere ikke havde været udsat for sådan en form for grov diskrimination:

- Det var første gang, jeg oplevede dette. Men der var et uretfærdig proces, som fulgte med. Jeg var den eneste kvinde med alle disse fyre, og jeg husker tydeligt, at i vores tidsplan for præ-produktion, så havde de afsat seks ugers yderligere biltræning end for nogen af fyrene, forklarer hun.

Skuespilleren var ikke glad for den behandling, men det gjorde også, at hun følte, hun havde noget at bevise:

- Det var så fornærmende. Men det var også noget, der virkelig tændte en ild i mig. Jeg tænkte: "Okay, så I vil gerne lege på den måde? Lad os gøre det". Og jeg gjorde det til min mission at køre bedre end alle de fyre, genkalder hun om den uheldige situation.

Sponsoreret indhold