Kendte 8. januar 2021

Cecilie Beck hylder journalister for kritisk Dorph-interview

Nyhedsværten Cecilie Beck hylder to journalister for at stille de rigtige spørgsmål til Jes Dorph
Foto: Instagram/Cecilie Beck

Den kendte nyhedsvært Cecilie Beck hylder nu på Instagram de to  studieværter Mette Blume Rieck på DR's aftenshowet og Abdel Aziz på TV2's Go' Aften Danmark.

Hun hylder dem for deres kritiske interviews med tv-stjernen Jes Dorph, som er blevet endnu mere kendt, efter han blev fyret fra TV2, fordi han er blevet anklaget for at krænke to unge kvindelige journalistpraktikanter for henholdsvis 18 og 20 år siden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

'De seneste to dage har @mettebluhmerieck og @abdelight lavet hver deres lange, grundige interview med hhv Jes Dorph og TV2.

I begge interviews blev der stillet nødvendige, kritiske spørgsmål. Begge interviews var fremragende. Kritiske men respektfulde. Reaktionerne har været vidt forskellige.

Abdel bliver hyldet mens Mette bliver kaldt en strigle, kælling og det, der er værre. Sagen er at de begge gjorde deres arbejde og de gjorde det godt.

God journalistik SKAL være kritisk overfor alle parter så vi allesammen kan få svar på de fornemmelser, usikkerheder og tvivlsspørgsmål vi går rundt med. Kritisk journalistik er ikke en holdning. Det er et fag, og både Mette og Abdel skal være stolte af sig selv for at være gået frygtløst ind i disse svære interviews. Peace!' skriver Cecilie Beck altså på sin Instagram-profil. 

Cecilie Beck bakkes op af Sophie Linde, som for alvor startede Metoo-bevægelsen i Danmark. Hun skriver "Enig" på Instagram. 

Sponsoreret indhold