Kendte1. juli 2019

Cecilie Beck døden nær i Congo: Bundet fast med læderstropper

I et stort interview med Berlingske fortæller Cecilie Beck om den uhyggelige oplevelse, hun havde, da hun akut måtte på operationsbordet i Congo
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/cecilie_beck_2.jpeg
 (Foto: Aller Media)

TV-værten Cecilie Beck gennemgik som ung enhvers værste mareridt, da hun måtte på operationsbordet under kummerlige forhold i Congo.

I et stort interview med Berlingske fortæller TV-værten, hvordan hun som 19-årig var ”helt ude på kanten af sin smertegrænse” og ”håbede på et mirakel”, efter hun blev alvorligt syg under en rejse til Congo.

Hun fortæller til mediet:

- Jeg har kun været i Congo ganske få dage, da jeg får uudholdelige smerter i maven, bliver lagt ind i et køretøj og bumlet hen over savannen uden veje i fire timer ombord i et smertehelvede, før vi når frem til nogle barakker. Her tager en gråhåret fransk læge på mindst 80 år imod mig, fortæller Cecilie Beck i interviewet, før hun tilføjer:

- På et tidspunkt stikker jeg min hånd ned i skuffen ved siden af sengen og får fat i en gammel nål med størknet blod. Året er 1989, og jeg tror omgående, at jeg er lige ved at få AIDS i udbrud. 20 procent af befolkningen i området var på det tidspunkt HIV-smittede, fortæller Cecilie Beck.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/cecilie_beck.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Smilet hos Cecilie Beck var formentlig ikke så stort, da hun som 19-årig blev alvorligt syg i Congo. Foto: Aller Media

Oplevelsen var så grænseoverskridende – og smerterne så store – at hun næsten ikke kunne holde det ud. Næste morgen fik hun besked af lægen om, at hun skulle opereres akut for blindtarmsbetændelse. Hun blev kørt ind i en hal, hvor hun blev bedt om at tage alt sit tøj af.

- Rusten siver ned af fliserne, der er ingen vinduer, og da jeg bliver lagt op på et bord og bundet fast med læderstropper, er jeg for alvor desperat. Det er ikke meget fransk, jeg kan, men jeg husker, at jeg siger: »Pas du sang, pas du sang« – »jeg skal ikke have blod, jeg skal ikke have blod.«

Heldigvis gik operationen godt, og Cecilie Beck vågnede op uden smerter.

- Det er fantastisk, næsten som et mirakel. I dag har jeg verdens pæneste ar, den gamle franske krigskirurg kunne virkelig sit håndværk, fortæller Cecilie Beck i det store interview.

Sponsoreret indhold