Carsten Werge: - Seerne vil ikke savne mig

Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Onsdag eftermiddag sprang en regulær bombe i den danske fodboldverden, da den mangeårige fodboldkommentator Carsten Werge kunne afsløre, at han forlader TV3/NENT Group til fordel for et job hos konkurrenten TV 2.

De fleste kender nok Carsten Werge for stemmen, der gennem årtier har kommenteret adskillige Champions League- og Superligakampe.

Men nu bliver mikrofonen lagt på hylden. I stedet skal han hos TV 2 stå med ansvaret for den fremtidige fodbolddækning som redaktør.

Ansættelsen kommer i kølvandet på, at TV 2 blandt andet har sikret sig tv-rettigheder til fremtidige landskampe og Europa League.

- Der er ret smigrende, at jeg, i min fremskredne alder, kan få et tilbud af den her kaliber. Når chancen byder sig, er det med at hugge til, siger Carsten Werge til SE og HØR.

Selv er han ikke i tvivl om, at han bliver en succes på sin nye arbejdsplads.

- Jeg kommer til at blive god for TV 2. Der er en fornyet fodboldambition, og jeg glæder mig helt sindssygt.

- Stig Tøfting sammenligner mig med Pippi Langstrømpe, og det er jo ikke helt forkert. Jeg har jo en god selvtillid, griner Carsten Werge.

Har bevist sig nok

Jobskiftet betyder samtidig farvel til en arbejdsplads, hvor Carsten Werge har haft sin gang de seneste 23 år.

Men selvom han har et godt forhold til TV3, som stadig er hans arbejdsplads lidt endnu, bliver det ikke noget følelsesladet farvel.

- Jeg har ikke mere, jeg skal bevise. Jeg har kommenteret tusindevis af kampe, og jeg kan ikke forlange mere. Det bliver nok lidt vemodigt, når jeg kommenterer min sidste kamp, men ellers ikke, siger han.

Carsten Werges indlevende stemme er nærmest blevet et symbol på Champions League-fodbold. Men trods det, tror han ikke, at den vil blive savnet.

- Seerne kommer nok til at være ligeglade. Men det er også fint. Det har aldrig fyldt så meget, hvad folk tænker om mig, fortæller han.

Den garvede fodboldkommentator har kommenteret 22 Champions League finaler i streg, men det er svært for ham at fremhæve et egentligt højdepunkt i karrieren.

- Det er fedt at tænke på, men det er jo bare et tal. Mit fokus har altid været på at gøre det så godt som muligt, uanset hvor fanden jeg sad. Om det så var i Sakskøbing eller Madrid, var sådan set underordnet, fortæller Carsten Werge.

Han udelukker ikke et comeback til kommentatorgerningen, men fortæller, at han lige nu har andre prioriteter.

- Jeg har været syg i en periode, og jeg har nået en vis alder. Så jeg ved, at man skal lave det, man synes, der er sjovt. Jeg elsker at skrive bøger, jeg elsker at holde foredrag, og jeg kommer til at elske mit nye arbejde hos TV 2.

 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close