Kendte12. november 2020

Cardi B lægger sig fladt ned og undskylder: - Jeg skulle have gjort min research

Den verdensberømte rapper og sanger Cardi B undskylder nu for en upassende skoreklame, hvor hun poserer som en hinduistisk gudinde
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega700653_010.jpg
 Foto: MEGA

Den 28-årige rapstjerne, som brød igennem med megahittet ”Bodak Yellow” lægger sig efterhånden nærmest ud med hele internettet på ugentlig basis.

Nu er den så gal igen.

Denne gang har Cardi B være nødt til at optage en række videoer med undskyldninger til en hel religion – nemlig hinduismen.

For i forbindelse med sit samarbejde med sportsmærket Reebok og sin egen skokollektion har den bramfri rapper udsendt en reklame, hvor hun er tydeligt inspireret af den ottearmede hindu-gudinde Durga, som er central for shakti-hinduisme.

En hån

Hvor Durga bærer våben, som hun bruger til at bekæmpe onde kræfter med, har Cardi B i favnen sine nye knaldrøde Reebok-sneakers, ligesom hun flasher sine karakteristiske lange negle.

Og det bliver altså flere steder anset for at være en hån mod hinduismen og dens guder og gudinder.

”Cardi B hylder ikke den hinduistiske gudinde ved at stå og holde en sko i hånden. Dette er ren og skær respektløshed, og derfor ikke engang kulturel appropriation,” lyder det fra en bruger på Twitter.

Klar undskyldning

Cardi B svarer igen på sin Instagram.

Her forklarer hun, at hun ikke var klar over, at det kunne ses som en forhånelse.

- Da jeg lavede kampagnen, fortalte det kreative hold mig, at jeg skulle repræsentere en gudinde, som stod for styrke, femininitet og frihed, forklarer hun, før hun fortsætter:

- Det er jo alt sammen noget, jeg går op i, og som jeg elsker. Det lød fedt.

Hun understreger, at hun aldrig har haft intentioner om at støde nogen.

- Jeg vil ikke være respektløs. Jeg bryder mig ikke om, når andre er respektløse over for min religion.

Hun lover til sidst i sin undskyldning at passe bedre på fremover.

- Måske skulle jeg havde gjort min research bedre, og det er jeg virkelig ked af. Jeg kan ikke ændre på fortiden, men jeg kan være mere opmærksom i fremtiden.

Du kan se hele Cardi B's undskyldning for skoreklamen i tweetet her:

Sponsoreret indhold