Kendte 2. maj 2021

Caitlyn Jenner vækker opsigt: Det burde transpiger ikke gøre

Ifølge Caitlyn Jenner bør transpiger ikke konkurrere i sportsbegivenheder, da det ifølge hende ganske enkelt ikke er retfærdigt
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I USA foreslår flere stater at ændre på en lovgivning, der vil forhindre transpiger i at stille op i sportsgrene, hvor der skal konkurreres mod andre piger.

Det forslag støtter den republikanske realitystjerne og tidligere OL-deltager Caityn Jenner, som også selv er transkønnet. 

Senest har hun over for TMZ bekræftet, at det ifølge hende er "et spørgsmål om retfærdighed", der forhindrer hende i at støtte op omkring, at transpiger skal kunne konkurrere med jævnaldrede ciskønnede. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: MEGA

Caitlyn Jenner, der frem til 2015 var kendt som Bruce Jenner, er både transkønnet og tidligere professionel sportsudøver. (Foto: MEGA) 

- Derfor er jeg imod biologiske drene, der konkurrerer i pigesport i skolen. Det er bare ikke retfærdigt, og vi er nødt til at beskytte pigesportsgrene i vores skoler. 

Da sladderjournalisten så spurgte ind til, om den holdning ikke potentielt kunne betyde, at det ville resultere i deligitimering af pigernes identitet, sørgede Jenner for at slutte samtalen med et køligt:

- Hav en god dag.

Kort tid senere lavede Jenner et Twitter-opslag, hvor hun kommenterede yderligere på den kontroversielle udtalelse. 

Artiklen fortsætter efter opslaget...

- Jeg havde ikke forventet at blive spurgt om det her, mens jeg hentede min lørdagsmorgenkaffe, men jeg er tydeligt omkring, hvor jeg står. Det er et spørgsmål retfærdighed, skriver hun. 

Den 71-årige Jenner kunne i sidste måned meddele, at hun planlægger at stille op som guvernør i Califorien.

Sponsoreret indhold