Kendte 18. marts 2020

Brødrene Olsen tjente millioner: Sangen ændrede alt

Brødrene Olsen var på vej ud i glemslen, da miraklet i Stockholm pludselig gjorde dem til kæmpestjerner på tre minutter.
(Foto: Morten Bjørn Jensen)

Det var som nat og dag, husker Jørgen Olsen om tiden før og efter giganthittet ”Fly On The Wings Of Love”.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Kim Agersten)

Den var god nok. Danmark på toppen af Europa. (Foto: Kim Agersten)

På de præcis tre minutter, som det tog Brødrene Olsen at synge og spille sig igennem ørehængeren, gik de dengang 46- og 50-årige brødre fra en henslumrende popkarriere til at være et af Europas største musiknavne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

Yes, den er hjemme!
Brødrene har solgt otte millioner plader og cd’er og optrådt i 31 forskellige lande. (Foto: Hanne Juul)

– Det var den største karrieremæssige forandring. De tre minutter ændrede vores liv fuldstændig. Salen gik totalt amok. Vi var virkelig Europas kæledægger i to-tre år derefter, husker Jørgen Olsen om de vilde dage i starten af det nye årtusinde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Claus Poulsen)

Hjemme i København blev Jørgen og Noller modtaget som konger. (Foto: Claus Poulsen)

Brødrene var da også straks klar over, at de havde ramt en sjælden guldåre.

 Jeg var folkeskolelærer, men det stoppede jeg med, da vi vandt. Jeg vidste, at der skulle smedes, mens jernet var varmt. Nu var chancen der. Alt var kørt i stilling. Vi havde en hel cd liggende klar, ligesom ABBA havde det i sin tid. Så vi lavede kæmpe tv-shows over hele Europa. Er du sindssyg, det kørte!

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Claus Poulsen)

Efter sejren var det ingen sag at fylde Tivoli med glade danskere. (Foto: Claus Poulsen)

I hælene på ABBA

Brødrenes flittighed på de europæiske landeveje samt det faktum, at cd-salget peakede netop i 2000, kunne hurtigt ses på bundlinjen.

 Vi er dem efter ABBA, der har fået mest ud af at vinde et melodigrandprix. Vi har fandeme fået noget ud af det, og jeg kan sige så meget, at jeg behøver ikke tænke på økonomi mere.

Jeg kan gøre, lige hvad jeg vil. Det er der ikke mange mennesker, der kan. Det er meget rart, når man fylder 70, siger Jørgen Olsen om de herlige eftervirkningen på 00’ernes succes.

Skuffet over DR

Jørgen Olsen har tidligere været på kant med Danmarks Radio, og nu er krigen blusset op igen, efter DR nægtede at hylde Noller ved årets udgave af det danske Melodi Grand Prix – 20 år efter brødrenes sejr.

– Det er jeg meget skuffet over, og jeg er meget skuffet over den behandling, vi har fået af DR tv gennem årene. De vil ikke lave en hyldest til Noller, for de mener ikke, at de kan være det bekendt, men det er eddermame dumt. Noller ville elske det, hvis det blev gjort rigtigt. Jeg håber, min bror har mange år tilbage, men det kan være, at han ikke har. Hvad siger Danmarks Radio, når vi så har 25-års jubilæum, og han måske ikke er her mere. Det er helt utilgiveligt, den måde, underholdningsafdelingen har behandlet min bror og mig på, raser musiklegenden.

Selv i dag 20 år efter har man ikke glemt de musikalske popbrødre ude i Europa. Selv om det nu er som solist, mærker Jørgen Olsen varmen fra ”Fly On The Wings Of Love”-fans, når han spiller på kontinentet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Kim Agersten)

Med ghettoblasteren på skulderen på vej hjem i flyet fra sejren i Sverige. (Foto: Kim Agersten)

– Vi bliver stadig husket. Alle ved, hvem ”The Olsen Brothers” er. Det er fantastisk at blive modtaget på den måde.

Læs meget mere om Brødrene Olsen i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold