Kendte24. februar 2023

Britt elskede hver dag: Livet var en dans

Mænd, kvinder, dans, fester – Bendixen tog for sig af retterne i sine 81 år på denne jord
Britt Bendixen
Gennem årene sled Britt Bendixen godt på alverdens dansegulve, som hun ganske enkelt ikke kunne holde sig fra.
 Foto: Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Kæmpe hyldest fra Silas Holst til Britt Bendixen

Forleden døde dansedommeren Britt Bendixen, 81 år gammel.

Det skete 18 år efter, at mange danskere lærte Britt Bendixen at kende som den kærlige, men bestemte dansedommer i bedste sendetid. Derimod var instruktørens kærlighedsliv i lang tid omgærdet af mystik.

Først flere år senere stod kæresten frem – hun hed Marianne.

Tidligere havde Britt Bendixen været gift med den mandlige koreograf Gene, som blev far til hendes eneste barn, sønnen Niclas.

Gene Nettles og Britt Bendixen
I 16 år var Britt gift med koreograf Gene Nettles, som var 14 år ældre. De fik sammen sønnen Niclas, blev skilt i 1981, og i 1994 døde amerikaneren.
 Foto: Vagn Hansen

– Forelskelse er noget besynderligt noget. Jeg kan ikke rigtig sætte ord på, hvorfor jeg gennem hele mit liv har været forelsket i både mænd og kvinder.

– Man kan sikkert læse om det i store bøger, men for mig er det sådan, det har været, fortalte Britt siden i et interview med ALT for damerne.

Britt Bendixen
Britt var ikke bare danser og lærer, hun stod også foran alverdens dygtige kvinder og koreograferede dem–bl.a. i Cirkusrevyen.
 Foto: Ritzau Scanpix

Chokforelsket

Før det gik op for hende, at hun også havde en interesse i kvinder, havde flere af dem faktisk lagt an på hende ganske uopfordret.

– Når man er kvinde i en lederposition, kan det hænde, at andre kvinder bliver tiltrukket af én.

– Og i løbet af min lange karriere som danser og koreograf var det sket ikke så få gange–også da jeg var helt ung, lød det ærligt fra den varme stemme.

Axel Dyrholm Bendixen, Britt Bendixen og Niclas Bendixen
Selvfølgelig gik Britts søn Niclas Bendixen, 50, også ind i dansens verden. Han har været koreograf på film som “Dirch” og “Druk”, og har også instrueret bl.a. “Ditte og Louise”.
 Foto: Hanne Juul

– Jeg mødte hende i forbindelse med en forestilling. Hun var 10 år yngre end mig, men det var hende, der forførte mig.

Britt Bendixen, Trine Dyrholm og Niclas Bendixen
Britt var også en stolt svigermor til skuespillerikonet Trine Dyrholm, 50. – Der er altid højt til loftet hos Britt. Hun drak mig fuld første gang, jeg skulle møde hende.
 Foto: Martin Høien

Jeg fattede ikke, hvad der skete med mig, skrev Britt i sin selvbiografi “Et lyst sind – er ofte en viljessag” om sin første kvindeforelskelse, der ramte, mens hun stadig var gift med Gene.

De to blev skilt i 1981.

Fra 1995 og til sin død forleden levede Britt sammen med den 19 år yngre Marianne, som kommer fra et ganske andet miljø end Bendixen med et job som chefkonsulent i PFA.

Britt Bendixen og Marianne Nybo
28 år sammen fik Britt og kæresten Marianne Nybo, 62. Parret delte et skønt hjem direkte ned til Buresø i Slangerup nordvest for København.
 Foto: Martin Høien

Sponsoreret indhold