Kendte2. november 2023 (opd. 1. december 2023)

Britney Spears var LIGE ved at få hovedrollen i "The Notebook" - og nu er hendes audition tape dukket op

Optagelserne af popstjernens bud på en rørende præstation i rollen som Allie i den ikoniske film ”The Notebook” har aldrig været offentlige før
I en alder af 23 år gik Britney Spears til prøve på en siden ikonisk film. Og hun blæste endda alle bagover med sin præstation. 
I en alder af 23 år gik Britney Spears til prøve på en siden ikonisk film. Og hun blæste endda alle bagover med sin præstation.
 Foto: Bettina Schwarzwîlder/AP/Ritzau Scanpix, X

Læs også: De 7 vildeste bomber fra Britney Spears-bogen "Min egen stemme"

Skal man pege på et bestemt år, der kan betegnes som Britney Spears såkaldte prime, så er det ikke helt ved siden af at ende på 2004.

Lige her er vi nemlig stadig få år fra det, som hun og resten af verden stadig den dag kalder hendes helt store vendepunkt – nedturen i 2007, som inkluderede både en kronragning, et paraplyangreb på fotografens bil og en bitter strid med eks’en Kevin Federline om forældremyndigheden over deres to sønner.

For lige før midten af de sorgløse 00’ere, var Britney Spears på toppen af karrieren.

Hun slap hits som ”Toxic” og ”Everytime”, der begge sikrede hende pladser på toppen af hitlisterne.

Annonce: Køb Britneys bog med rabat

Du kan købe "Min egen stemme" af Britney Spears med rabat.

Brug rabatkoden SEOGHØR5 og få 5 procent i rabat. Bogen er set til 199,45 kr.

Rabatten lægges oven i den rabat, du ofte får, når du køber bøger hos os.

Klip hemmeligholdt i 20 år

To år forinden havde den blonde popsild prøvet kræfter med skuespillet i forbindelse med dramakomedien ”Crossroads”, der måske snarere nød kultstatus fremfor reel anerkendelse.

Men nu viser det sig så, at Britney Spears havde mange flere ambitioner om det store lærred.

Og at det måske var endt med en ganske lovende filmkarriere, hvis det hele havde taget en anden drejning.

Et gammelt klip – et såkaldt audition tape – er nemlig nu dukket op, og her ser man en 23-årig Britney forsøge sig med rollen som Allie i den romantiske storfilm ”The Notebook”.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-11-02/brit7889.jpg
Britney krænger hjerte, tårer og replikker ud på det hidtil hemmeligholdte klip fra den indledende jagt på den perfekte kvindelige skuespiller til rollen som Allie
 Foto: X

Klippet stammer fra august 2002 – altså samme år som hendes medvirken i ”Crossroads” – og her tester produktionen altså hendes kemi med filmstjernen – og Spears’ egen ”Mickey Mouse Club”-kollega – Ryan Gosling.

Se hele Britney Spears' fantastiske audition herunder:

Slog flere store ikoner

Det var som bekendt Rachel McAdams, der endte med rollen i den endelige version af ”The Notebook”, men en af Hollywoods helt store castingchefer, Matthew Barry, som altså har lykkedes med at holde Britney Spears-klippet hemmeligt i næsten to årtier, afslører nu, at popstjernen faktisk var i betragtning til rollen frem til det sidste.

Britney var ikke bare god – hun var fænomenal

Matthew Barry, castingchef 

Faktisk slog hun en række kvinder, som man må betegne som ganske store skuespilikoner den dag i dag - herunder Amy Adams, Scarlett Johansson, Claire Danes og Jessica Biel.

Sidstnævnte er (som en ekstra kuriøs lille detalje) gift med Britneys Spears' ekskæreste Justin Timberlake i dag.

Alle var de blevet givet den samme scene at læse sammen med Ryan Gosling, når de som aspiranter mødte ind til prøven. I ”The Notebook”, baseret på en roman fra 1996 af Nicholas Sparks, udspiller den besværlige kærlighedshistorie mellem Allie og Noah sig i 1940’erne.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-11-02/megamnewline_58998.jpg
Rollen som Allie i "The Notebook" etablerede den dengang relativt uprøvede Rachel McAdams som vaskeægte stjerneskuespiller, men i en alternativ virkelighed havde det måske været Britney Spears, vi havde oplevet overfor Ryan Gosling i den ikoniske film
 Foto: Melissa Moseley, Mega

Det elskende par kan ikke være sammen for Allies strikse mor, så da de mødes igen flere år efter deres ungdomsromance, bønfalder den knap så velhavende Noah hende til at vælge mellem den rige forretningsmand Lon Hammond Jr. og ham selv. For man kan jo ikke gifte sig med to.

– Britney var ikke bare god – hun var fænomenal, fortæller Matthew Barry om dagen, hvor han havde en ung popstjerne forbi til audition på Allie-rollen i sit studie i Los Angeles.

– Det var et virkelig svært valg. Britney blæste os alle sammen bagover. Vores kæber ramte gulvet. Hun gav ALT, fortsætter han ifølge Daily Mail.

"The Notebook"Ryan Gosling, Rachel McAdams © 2004 New Line CinemaPhoto by Melissa Moseley (Mega Agency TagID: MEGAM22094_58991.jpg) [Photo via Mega Agency]
"The Notebook" med Ryan Gosling og Rachel McAdams bliver i dag betragtet som en af verdens bedste romantiske film nogensinde.
 Foto: New Line, MEGA
https://imgix.seoghoer.dk/2023-11-02/britneygosling.jpg
Britneys audition i Los Angeles i 2002 var også et gensyn med en gammel ven, filmstjernen Ryan Gosling, som hun var barnestjerne sammen med i Disneys "Micjey Mouse Club", da de begge var små.
 Foto: X

Fans har været fuldstændigt syge efter at se Britney Spears auditionbånd over adskillige år. For to år siden var der endda snak om, at optagelsen ville blive sat på auktion på eBay med et prisskilt på intet mindre end en million amerikanske dollars.

Også Rachel McAdams audition op til rollen i "The Notebook" er før gået viralt. Den kan du se her:

Til prøve med knust hjerte?

Britney Spears beviser på de hidtil skjulte optagelser, at hun bestemt evner at give en følelsesladet, rå og troværdig præstation.

Flere påpeger endda, at den i dag 41-årige Britney Spears trak på egne personlige erfaringer, da hun skal presse tårerne frem i løbet af den efterhånden ikoniske scene.

Over store dele af dette år gik hun nemlig rundt med styrtblødende hjerte, efter popkollegaen Justin Timberlake havde gjort det forbi med hende på en skræmmende kortfattet sms.

OCTOBER 17th 2023: Britney Spears reveals she had an abortion in 2000 because Justin Timberlake "did not want to be a father." Her new memoir, "The Woman In Me" is scheduled for release on October 24th. - File Photo by: zz/Russ Einhorn/STAR MAX/IPx 2002 2/26/02 Britney Spears and Justin Timberlake at a pre-Grammy Awards party held on February 26, 2002 at The Beverly Hills Hotel in Beverly Hills, Los Angeles, California.
I starten af 2002 dannede popsilden par med boyband-ikonet Justin Timberlake. Han slog siden op på sms.
 Foto: MEGA, Russ Einhorn/STAR MAX/IPx

Ville helt være fri

I bogen nævner Spears faktisk selv lige-ved-og-næsten-jobbet som hovedrolle i ”The Notebook”. Og selvom det kunne have været sjovt at arbejde sammen med Gosling igen, så er hun tilsyneladende glad for, at rollen gik til den dengang ret ukendte McAdams.

– Var det endt sådan havde jeg – i stedet for at arbejde på mit album ”In the Zone” – spillet en arving fra 1940’erne dag og nat, lyder det fra Spears i ”Min egen stemme”.

– Jeg håber, jeg aldrig kommer tæt på denne slags erhverv igen, indrømmer hun oveni købet med reference til arbejdet på filmen ”Crossroads”.

– At leve på den måde, at skulle være halvt dig selv og halvt en fiktiv karakter, er rodet. Efter et stykke tid ved du ikke, hvad der er sandt længere, skriver hun.

Sponsoreret indhold