Kendte29. juni 2021

Britisk influencer vil bare være koreaner: Har fået 18 operationer i ansigtet

Instagram-personligheden Oli London møder voldsom kritik for nu at ”identificere” sig som en person af koreansk oprindelse. Pris? Næsten 1,3 millioner kroner over otte år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jimmm.png
 Foto: Instagram, MEGA

31-årige Oli London har kun et ønske.

De (Londons pronominer er dem/de red.) har i hvert fald nu brugt snart otte år, 150.000 pund – eller 1,3 millioner danske kroner – og undergået 18 krævende ansigtsoperationer, for at ligne sit store idol, Jimin, fra det koreanske megagruppe BTS.

Influenceren kalder sig nu transracial, og proklamerer, at nu har de endelig opnået de ønskede ”koreanske øjne” – selvom de er en hvid person fra Storbritannien.

Oli London har fået både øjenoperationer, ansigtsløft, brynløft, løft af tindingerne for at ligne sit idol, og fra hospitalssengen fejrer some-stjernen nu Pride Month ved at springe ud som både nonbinær og transracial – hvilket vil sige, at han ikke alene holder af den koreanske kultur, men simpelthen opfatter og definerer sig som koreaner.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/untitled_-_2021-06-29t152523.184.png
 Foto: Twitter, MEGA

Oli London har blandt desuden fået forstørret sine læber, opereret øjene og løftet brynene.
(Foto: Twitter, MEGA)

- Nu har jeg øjnene

Lige siden det vanvittigt populære K-popband BTS fyrede deres første gennemkoreograferede show af, har Oli London været forvirret omkring sin egen identitet. Selv beskriver de det som følelsen af ikke at passe ordentligt i sin egen krop.

- Jeg identificerer mig med kulturen og befolkningen, jeg har boet i Korea og jeg taler sproget. Jeg har længe haft et koreansklignende udseende, og nu er jeg så helt koreansk, har influenceren blandt andet sagt.

- Nu har jeg ”øjnene,” lyder det.

- Jeg har taget den svære - men modige - beslutning om at springe ud som nonbinær og koreaner, for at hjælpe millioner af unge mennesker i LGBTQI+-miljøet, Kpop-fans og koreanske unge, som bare ønsker at leve og udtrykke sig uden frygt, skriver influenceren på Instagram.

Vil være forbillede

Londons klare mission er - ifølge dem selv - at andre skal kunne spejle sig i rejsen.

- I Sydkorea er der millioner af ikke-repræsenterede LGBTQI+-personer, der ingen stemme har, og som ofte bliver udstødt fra samfundet, og sommetider bliver afvist af familier, fordi de er LGBTQI+. Jeg vil gerne være en lysende ledestjerne for de modige mennesker og fortælle dem, at det er okay at udtrykke sig. At der er plads i verden til dem, uanset hvordan de identificerer sig.

- Jeg vil altid forsøge at være den person, som jeg er født til at være, lyder det fra dem.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/mega410028_023.jpg
 Foto: MEGA

Park Ji-Min (eller bare Jimin) er en del af den vanvittigt populære popgruppe BTS, som nok hører under genren Kpop, men som for længst er nået ud over de koreanske grænser.
(Foto: MGEA)

Og selvom det måske kan lyde mægtigt sympatisk det hele, så er Oli London altså kommet gevaldigt i modvind for sit skift.

- Det er ikke sjovt. Han er bogstaveligt talt blevet opereret for at få sine øjne til at se ”mere asiatiske” ud, og han bruger sin platform til at disrespektere, infantilisere og fetichere den asiatiske befolkning på daglig basis. Racisme er ikke en joke, skriver en bruger på Twitter.

kulturelt anstødeligt

En anden kalder det for ”den ultimative form for kulturel appropriation”, mens en tredje skriver:

- Jeg er vokset op med asiatisk baggrund i en ikke-asiatisk kultur. Jeg er blevet drillet med mit udseende, og især mine øjne. Og nu sidder du og påstår, at du er koreansk, fordi du har ændret dine øjne for at se så asiatisk ud som muligt? Det føles underligt.

Andre igen beskylder de kritiske røster for at sammenligne Oli’s forvandling fra blond brite til koreansk popidol med skiftet fra mand til kvinde – eller omvendt.

Hvilket de mener, er dybt transfobisk. For hvordan kan transaktivister fortælle deres omverden, at det pludselig ikke er i orden, at man skifter identitet til noget, man ikke oprindeligt - og biologisk set - er?

Rundtosset? Du er ikke alene.

På mange måder kan man vel godt kalde historien om influenceren Oli London, der nu identificerer sig som asiatisk popidol på fuldtid – for en historie, der bider sig selv i halen.

Sponsoreret indhold