Kendte19. december 2021

Brian Rice bliver kaldt “andet” i stedet for far: - Hun er mit barn

Ifølge lovgivningen kan Brian Rice ikke være forælder til sin datter, Liv. Ikke engang titlen ”medfar” accepteres. I et nyt interview beskriver sangeren de svære følelser, der er forbundet med ikke at måtte blive kaldt far til sit barn.
https://imgix.seoghoer.dk/bb-28262.jpg
 Foto: Lars H. Laursen

43-årige Brian Risberg, der er bedre kendt som sangeren Brian Rice, har en datter sammen med sin mand, Mads, og deres fælles veninde Gry. Men i Danmark kan man ifølge lovgivningen ikke være tre forældre til et barn.

Fordi Mads er den, hvis sæd er brugt til insemineringen, er det kun ham og Gry, der kan registreres som forældre til Liv – og det er hårdt for Brian Rice, der er og fungerer som forælder på lige fod med de to andre og har gjort det, lige siden de for seks år siden besluttede at få et barn sammen.

Det fortæller han i et interview med femina:

- I dag står jeg stadig registreret som "andet" og ikke som "far". Jeg ved godt, at det for mange kan lyde som en bagatel, men jeg ser det, hver gang jeg logger ind i Aula, og det er meget modstridende med mine følelser for mit barn. For hun er mit barn, og jeg er hendes far. Så er det virkelig ikke rart at blive kaldt “andet”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

To kvinder kan godt registreres som forældre – så er den ene medmor. Men loven ser anderledes på farrollen – den er der kun én, der kan have.

Regnbuefamilien oplever blandt andet udfordringer, når Brian ikke kan tage med femårige Liv til lægen eller hente medicin til hende på apoteket. Hver gang han møder modstand, føler han det som en hån, fordi han på den måde hele tiden bliver fortalt, at det har betydning ikke at være biologisk forælder.

– Alle forældre ved, hvor stor en del af ens identitet det er at være forælder, og jeg føler mig faktisk holdt udenfor. Sådan burde det ikke være. Jeg tænker, at det eneste, man kan gøre, er at se det fra barnets synspunkt. Måske kan man endda sætte nogle kriterier op for, hvor længe forældrene skal have været en del af barnets liv.

Brian Rice har på Instagram oprettet en profil for familier, der ligner hans. Den hedder @twodadsworldwide, og her deler han billeder fra hele verden.

Sponsoreret indhold