Kendte 15. marts

Borgmester er færdig: Vil ikke mere

Venstre–borgmester i København trækker sig efter massiv kritik for mobning og dårlig ledelse
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

SENESTE: Så meget kan hun score

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), trækker sig. Det skriver hun på Facebook.

Ifølge DR overtager Jens-Kristian Lütken – der er Venstres nuværende gruppeformand i København – jobbet.

Borgmesteren har fået kritik for sin ledelsesstil og krænkende adfærd. Senest har en rapport fra Københavns kommunes arbejdsmiljørådgiver peget på massive problemer med det psykiske arbejdsmiljø i borgmesterens forvaltning.

Sådan blev hun fældet

Kritikken af Cecilia Lonning-Skovgaard tog fart allerede i januar, hvor fagforeningerne Djøf og HK på vegne af 2000 ansatte i forvaltningen skrev et åbent brev med kritik af hende efter flere fyringer.

Dernæst kom det frem, at borgmesteren havde ansat advokater til at undersøge sine egne ansattes håndtering af aktindsigter, som hun var uenig i. Det kom også frem, at ansatte følte sig chikaneret og mobbet af borgmesteren.

- Jeg er kun et menneske, og der har været meget pres på. Jeg skal arbejde med mig selv fremadrettet og blive bedre til at håndtere pressede situationer, så jeg holder det internt og ikke lader det gå ud over andre mennesker, sagde hun til Politiken i februar.

Det mindskede dog ikke presset på borgmesteren. Og mandag viste en undersøgelse af arbejdsmiljøet altså, at 24 medarbejdere har oplevet krænkende adfærd.

"Jeg har her til aften valgt at stoppe som beskæftigelses- og integrationsborgmester i København."

"Det gør jeg, da de mange negative pressehistorier i de seneste måneder skygger for partiet og for muligheden for at føre borgerlig-liberal politik i København. Det ønsker jeg ikke," skriver hun på Facebook.

Artiklen fortsætter under opslaget...

Og formand for Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, bakker i en kommentar op om beslutningen:

- Jeg har respekt for, at Cecilia Lonning-Skovgaard har besluttet at trække sig som borgmester.

- Det står klart, at ingen var tjent med den nuværende situation. Jeg håber, at alle nu vil komme godt videre.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold