Kendte19. januar 2024

Borgmester Christina Krzyrosiak forlænger sin barsel

Det bliver alligevel ikke 1. februar, at Holbæks borgmester vender tilbage til jobbet
Jakob Mark (SF) og Christina Krzyrosiak Hansen (S) til aftenselskab på Christiansborg Slot under fejringen af dronningens 50-års regeringsjubilæum i København, fredag den 23. september 2022. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)
Christina Krzyrosiak forlænger sin barsel med en måned, da hun ønsker at tilbringe mere tid med sin søn, før hun vender tilbage som borgmester.
 Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Hun skrev historie, da hun i 2017 blev Danmarks yngste borgmester som blot 25-årig.

Siden dengang er der ikke meget, der har ændret sig på arbejdsfronten for Christina Krzyrosiak, der i 2021 genvandt posten som borgmester i Holbæk Kommune. Endda med den højeste andel af personlige stemmer i en kommune i hele landet.

På den private front har flere ting til gengæld ændret sig siden dengang.

Christina Krzyrosiak danner nu par med Christiansborg-politikeren Jacob Mark. Sammen fik de et barn i sommeren 2023, hvorfor Christina Krzyrosiak er på barsel.

Den skulle egentlig slutte 1. februar, men det gør den ikke. Borgmesteren har i stedet valgt at forlænge sin barsel en måned.

Det skriver Sjællandske.

– Grunden er meget simpel. Jeg vil gerne have mere tid med min søn, før jeg vender tilbage som borgmester, siger hun.

Jacob Mark udgav for et år siden bogen ”Fartblind”, hvor han beskrev sit alvorlige stressforløb, der var tæt på at koste ham synet.

I bogen afslører han også, hvordan han til sin 30-års fødselsdag havde planlagt at fri til sin kæreste.

Det var dog ved at gå galt, da Christina Krzyrosiak var ved at komme ham i forkøbet få minutter, før han havde planlagt at gå på knæ. Læs mere om det romantiske frieri her.

Sponsoreret indhold