Kendte7. juli 2023

Blodrøde tal i Alexandra-projekt

Med grevinde Alexandra i bestyrelsen har softwarefirmaet Unumed det seneste år sat en millionformue over styr
En grevinde i bestyrelseslokalet er ingen garanti for overskud.
En grevinde i bestyrelseslokalet er ingen garanti for overskud.
 Foto: MARTIN HØIEN

I to og et halvt år har grevinde Alexandra været medlem af bestyrelsen for softwarefirmaet Unumed, som udvikler smarte it-løsninger til sundhedssektoren.

Og ifølge det seneste regnskab for Unumed ApS er pengene væltet ud af firmaet i den periode, hvor den nu 59-årige Alexandra har siddet i bestyrelseslokalet.

2021 endte med et underskud på 7,4 mio. kroner. Og sidste år var bundlinjen blodrød. Den var belastet af et minus på næsten 12,6 mio. kroner.

Formueopgørelsen i 2022-regnskabet viser, at egenkapitalen nu er helt væk. Den er negativ. I løbet af 2022 forvandlede formuen sig fra et plus på 5,2 mio. kroner til et minus på 4,3 mio. kroner.

Selv om Unumed er banket helt i gulvet økonomisk, så ser firmaet ud til at kunne rejse sig igen, fordi ejerne har tilkendegivet, at de er villige til at smide yderligere elleve millioner kroner i projektet.

Alexandra er næppe årsagen til, at Unumed bløder. Unumed har siden stiftelsen i 2016 haft underskud i alle indkomstår - på nær 2019, hvor det lykkedes at lave et overskud på 1,4 mio. kr.

Direktøren for Unumed har siden 9. august heddet Alexander Peitersen. Han er bror til grevindens ekskæreste Nicolai Peitersen, som i februar erkendte, at han havde været Alexandra utro.

Nicolai Peitersen er manden bag Wikifactory Group, som grevinde Alexandra og sønnen grev Felix investerede deres sparepenge i, inden Nicolai Peitersen lod sig lokke af en anden dames selskab.

Trods bruddet med 53-årige Nicolai Peitersen besluttede grevinde Alexandra og grev Felix at beholde deres Wikifactory-anparter og grevinden er fortsat medlem af bestyrelsen i Wikifactory.

Sponsoreret indhold