Kendte 20. januar 2018

Bjergbestiger efterlod sin hund på bjerg - nu er den fundet død

En skotsk bjergbestiger er havnet i et regulært uvejr, efter at han efterlod sin aldrende hund under en bjergbestigning. Hunden – er 12 år gammel hund af racen border collie – kunne pludselig ikke længere bruge sine ben, og bjergbestigeren valgte at efterlade sin hund på bjerget, mens han selv fortsatte ned
Foto: Privat

En skotsk bjergbestiger har modtaget alenlange klager og kritik, efter at han for en uge siden efterlod sin 12 år gamle hund på et bjerg og selv fortsatte ned.

Hunden – en 12 år gammel border collie ved navn Meg – kunne pludselig ikke bruge sine ben, da den sammen med sin ejer – Paul Finnegan – var i gang med at bestige det 900 meter høje bjerg Beinn Sgulaird i Skotland.

Paul Finnegan valgte efterfølgende at efterlade sin hund og fortsætte ned ad bjerget. Hunden blev senere fundet død på bjerget, og det har nu fået flere hundeelskere til at rase mod manden.

De hundeglade kritikere har ytret deres mening på de sociale medier, hvor de fortæller, at de finder det dybt forkasteligt, at manden efterlod sin hund, fordi den ikke kunne gå.

Hunden Meg blev efter fem dage fundet død på bjerget. Foto: Privat

Flere mener også, at det er uhørt, at manden valgte at tage så gammel en hund med på en krævende bjergvandring i første omgang.

Det skriver Daily Mail.

Skotske Paul Finnegan fortæller ifølge Daily Mail, at han sammen med en anden klatrer forsøgte at bære Meg på skift, efter at den 12 år gamle hund pludselig kollapsede under klatreturen, der fandt sted sidste søndag.

Men efter noget tid måtte de sande, at de ikke kunne blive ved med at bære hunden på den lange og krævende vej ned.

- Han havde ikke andre muligheder end at efterlade hunden, fordi vejr og vind blev værre og værre, fortæller et familiemedlem ifølge det britiske medie.

Paul Finnegan efterlod sin hund på bjerget, efter at den pludseligt ikke kunne bruge sine ben mere. Foto: Privat

Redningstjenesten, som opererer i det bjergrige område, fortæller, at de støtter Paul Finnegans beslutning.

Paul Finnegan brugte de fem følgende dage på at lede efter Meg på bjerget, men desværre for sent. Fredag blev den 12 år gammel hund fundet død af Paul Finnegan selv.

- Meg er blevet fundet af Sean og Paul. Hun er desværre ikke i livet. Vi er alle knuste, skrev et familiemedlem kort efter på Facebook.

Sponsoreret indhold