Kendte9. marts 2021

Bitcoin-investering endte i økonomisk mareridt: Sådan går det Henriette fra "Luksusfælden" i dag

Henriette måtte ændre markant på hendes livsstil og lukke sin virksomhed for overhovedet at få en chance for at blive gældsfri
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lf26_e05_07_korsoer.jpg
 Foto: NENT Group

Selvom Henriette fra Korsør arbejder stort set alle hendes vågne timer, hjælper det lige lidt på den enorme gæld på 738.000 kroner, hun har opbygget gennem årene.

De fleste af arbejdstimerne bruger hun nemlig på sin egen lille genbrugsforretning, der sjældent genererer et overskud på over 1500 kroner om måneden.

Derudover arbejder hun som pædagogvikar for at få økonomien til at løbe rundt - men det er langt fra nok ifølge "Luksusfælden"s eksperter Kenneth Hansen og Louise Feldbo-Sørensen.

https://imgix.seoghoer.dk/lf26_e05_01_korsoer.jpg

Foto: NENT Group

Faldt for falsk bitcoin-annonce

Henriettes gæld stammer fra en række forbrugs- og kviklån, som hun tog, da hun var på kontanthjælp.

Men den største synder var en falsk Bitcoin-annonce på Facebook, der ellers lovede hende, at hun kunne blive gældsfri på bare få dage.

Henriette ringede til nummeret på annoncen og talte med en engelsktalende mand, som hun uden tøven gav sine NemKonto-oplysninger mod lovning på, at han ville investere pengene i Bitcoin, så hun snart kunne trække næsten 500.000 ud i afkast.

Sådan gik det dog ikke. På bare en halv time havde den engelsktalende mand optaget 13 lån. Henriette så aldrig skyggen af den bonus, som hun var blev lovet, og i stedet stod hun tilbage med en endnu mere uoverskuelig gæld.

https://imgix.seoghoer.dk/lf26_e05_02_korsoer.jpg
 Foto: NENT Group

Foto: NENT Group

Måtte lukke sin virksomhed

Det første skridt mod en bedre økonomi var, at Henriette skulle lukke sin genbrugsbutik, så hun kunne bruge sin tid på at arbejde fuldtid som pædagog.

Derfor havde luksusfælden inviteret en opkøber forbi, der skulle købe butikkens antikvarer.

Henriette anslog selv, at der var værdier for omkring 150.000 kroner. Men opkøberen endte med at tilbyde hende 7500 kroner, som hun takkede ja til.

- Det var brutalt, den måde det skete på. Er du sindssyg, mand. Men jeg vidste inderst inde, at der nok skulle komme noget godt ud af det, siger Henriette til SE og HØR.

Efter den lave gevinst for forretningen, var det åbenlyst, at Henriette også måtte ændre markant på hendes livsstil.

Hævninger for 56.000

For ikke nok med at Henriettes erhvervsøkonomi hang forfærdeligt sammen, så stod den også galt til i privaten.

På bare et år havde Henriette foretaget 56.000 kroner i kontanthævninger, og pengene kunne hun ikke forklare, hvad var gået til.

https://imgix.seoghoer.dk/lf26_e05_05_korsoer.jpg

Foto: NENT Group

Desuden havde hun også et voldsomt overforbrug på madposten. For ikke at tale om den misligeholdte gæld, der lå på 15.500 kroner hver måned.

Eksperterne krævede derfor, at Henriette skar markant ned på madbudgetet og kontakthævninger, samtidig med at hun skulle få et fast arbejde, billigere husleje og sælge sin bil.

På den måde kunne hun blive gældsfri om 14,5 år.

enorm gældsbesparelse

Det lykkedes Henriette at overholde det nye stramme budget, og derfor havde eksperterne gode forudsætninger for at forhandle med kreditorerne.

https://imgix.seoghoer.dk/lf26_e05_07_korsoer.jpg

Foto: NENT Group

I alt opnåede de en besparelse på Henriettes gæld på 450.000 kroner, hvilket betød, at hun kunne blive gældsfri på bare syv et halvt år.

En glædelig meddelse for Henriette.

- Min økonomi er vendt til det positive, og jeg har overskud på bufferen. Det hele ser meget lyst ud, fortæller hun.

https://imgix.seoghoer.dk/lf26_e05_09_korsoer.jpg

Foto: NENT Group

Desuden har Henriette fået det meget bedre mentalt, efter hun har fået styr på sin økonomi.

- Jeg var så stresset før, så jeg var ved at dø. Jeg havde mange helbredsmæssige udfordringer. Men nu har jeg endelig fået ro inden i, siger hun.

Derfor anbefaler hun alle i hendes situation at bøje nakken og tage kontakt til Luksusfælden, selvom det kan være en svær beslutning.

- Ja, de er hårde. Men det er de nødt til at være overfor sådan nogle som mig. For ellers forstår man det ikke oveni hovedet. Nu kan jeg se det hele, og det var det eneste rigtige, siger Henriette.

Hendes ny tilværelse har også fået Henriette til at turde drømme om fremtiden - og om måske at åbne en genbrugsbutik igen.

- Det er slet ikke ude af mine tanker. Set i bakspejlet var det den rigtige beslutning at lukke virksomheden, for det gav mig energi til at passe mine andre jobs. Men drømmen er bestemt ikke slukket endnu.

Sponsoreret indhold