Kendte5. februar 2021

Birthe Neumanns vilde forvandling: Nu indtager hun ikonisk rolle

Traileren til den kommende film ”Pagten” om den legendariske danske forfatter Karen Blixen lover både stort drama og overbevisende præstationer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190210_kh_bu6q9780.jpg
 Foto: Krestine Havemann

Vi kender hende fra stribevis af danske film som ”Festen”, og ”Elsker dig for evigt” – og i øjeblikket kan hun naturligvis opleves i rollen som Fru Olga i ”Badehotellet”.

Men nu springer 73-årige Birthe Neumann snart ud i en af karrierens større opgaver med portrætteringen af det danske forfatter-ikon Karen Blixen.

Det sker, når filmen ”Pagten” – instrueret af Bille August – får premiere den 15. april.

Produktionesselskabet Motor og SF Studios beskriver handlingen i en pressemeddelelse.

Ingår en hellig aftale

Vi følger den nu 62-årige forfatters liv på Rungstedlund, hvor hun for 17 år siden vendte hjem ovenpå sit Afrika-eventyr. Blixen er ødelagt af syfilis og knust over at have mistet sin elskede farm, samt sit livs kærlighed. Hun er verdensberømt, men lever et liv i isolation.

Men så møder hun den unge Thorkild Bjørnvig, som i en alder af 29 flytter ind hos den ældre Blixen. Hun lover at gøre ham til en litterær stjerne og en stor kunstner, til gengæld skal han adlyde hende ubetinget.

https://imgix.seoghoer.dk/601bc092b7b7c_thumbnail_1.jpg
 Foto: SF Studios/Manuel Alberto Claro

(Foto: SF Studios/Manuel Alberto Claro)

De indgår med andre ord en pagt, som den Karen Blixen selv indgik med djævlen i Afrika.

Filmen er baseret på Bjørnvigs erindringsbog om Karen Blixen af samme navn. Heri beskrev han sit turbulente forhold til den berømte forfatter.

I rollen som Thorkild ses den debuterende filmskuespiller Simon Bennebjerg, 31, som bedst er kendt fra roller på Det Kongelige Teater, samt i DR-serien ”Når støvet har lagt sig” fra forrige år.

Sponsoreret indhold