Kendte17. juli 2023

Birthe Kjær sætter flere ord på hjertestoppet

Birthe Kjær sætter nu ord på det hjertestop, der nærved kostede hende livet. Den folkekære musiker fortæller blandt andet, at hun ikke havde set det komme
I 2005 var Birthe Kjær overordentlig tæt på at dø.
I 2005 var Birthe Kjær overordentlig tæt på at dø.
 Foto: Martin Høien

Det skulle have været et helt særligt efterår for Birthe Kjær. I stedet endte hun med at være i overhængende fare for at miste sit liv.

I oktober 2005 – midt i optagelserne til ”Vild med dans” – faldt Birthe Kjær pludselig om.

Den folkekære musiker fik hjertestop i ambulancen, og først da lægen fortalte og forklarede, gik situationens alvor op for hende.

Hun var slet og ret død, indtil fire elektriske stød fik hjertet til at slå igen – og hun måtte igennem en ballonoperation for at sikre sig, at hjertet fortsatte med at slå.

Nu sætter Birthe Kjær så flere ord på den grimme oplevelse. Det sker i et interview med Ekstra Bladet, der bringer et tema om for højt blodtryk.

– Den dag i dag er det jo ikke til at vide, om jeg havde forhøjet blodtryk inden min blodprop. Men fordi jeg ikke gik til lægen og fik det målt, fortæller Birthe til Ekstra Bladet.

I dagene op til mærkede hun intet alarmerende. Hun var godt nok træt, men hun trænede også meget. Pludselig fik hun dog også trykken for brystet, kvalme og koldsved.

Kort efter lå hun i ambulancen, og så var det pludselig rigtig akut.

– Det var på et hængende hår, jeg overlevede, siger Birthe til Ekstra Bladet.

Sponsoreret indhold