Kendte8. juli 2022

Birthe Kjær om unge fans: – Det betyder alt

Dansktopdronningen tager god hånd om sine unge fans. Det betyder nemlig meget for hende, at de unge gerne vil feste til hendes musik
Birthe Kjær
En glad Birthe Kjær skriver i studenterhuer.
 Foto: Mikael Rieck

Publikum tog i bogstaveligste forstand hatten – eller måske rettere huen af – da Birthe Kjær fredag ved middagstid indtog Vig Festival.

For mens den 73-årige sanger fremførte det ene hit efter det andet, smed studenter deres huer op til hende, og hun lovede, at hun ville skrive i huerne efter sin optræden.

Og Kjær holdt ord, da SE og HØR møder hende efter dagens koncert.

– Det er fornemt, de vil have min autograf i deres huer, jubler Birthe Kjær, efter hun har skrevet i de unge studenters huer.

Birthe Kjær
Dady, Sebastian og Vilhelm er nu de heldige indehavere af Birthe Kjærs autograf.
 Foto: Mikael Rieck

Birthe Kjær fortæller, at det startede med, at en enkelt hue blev smidt på scenen, og så eskalerede det.

– Pludselig kom der otte huer mere, genkalder Birthe Kjær, der ikke selv er indehaver af en studenterhue.

– Jeg har en realeksamen. Dengang skulle man virkelig være den klogeste i hele klassen for at gå videre til gymnasiet. Det gjorde jeg ikke. Jeg var ikke den klogeste i hele klassen, fortæller hun om sin skoletid.

Travl sommer

Birthe Kjær er glad for, at de unge er så begejstrede for hende:

– Det betyder jo alt. Det er også derfor, vi står på festivaler, siger hun og roser ungdommen for deres musikalske rummelighed.

Selv om hun har rundet de 73 år, så er der stadig fuld gang i Birthe Kjær. Hun fortæller, at hun har 30 koncerter fra maj til september, så der er rig mulighed for at spille ungdommen op til dans.

Sponsoreret indhold