Kendte 19. oktober 2021

Billy Porter kritiserer Harry Styles' kjoleforside: - Jeg kom først

Den 52-årige amerikanske sanger og skuespiller – aktuel i muscialversionen af ”Cinderella” – er ikke just imponeret over Harry Styles Vogue-forside. Han iførte sig nemlig under stor virak en kjole, fordi det var ”det rigtige at gøre”, lyder Porters kritik
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Da popstjernen – og den aspirerende Hollywoodskuespiller – Harry Styles, 27, sidste december som den første mand nogensinde poserede på modemagasinet Vogues forside i Gucci-kjole, skabte det både begejstring og debat.

Og én af dem, som man skulle tro, var generelt begejstret for kjolebrug uanset køn, er 52-årige Billy Porter, som selv er glad for at gå i skørt.

Men sådan forholder det sig tilsyneladende ikke.

- Jeg ændrede hele dagsordenen, lyder det nu fra Porter i et interview med The Sunday Times.

- Og det er ikke egoistisk. Det er bare fakta. Jeg var den første, der gjorde det, og nu gør alle det.

Og jo bevares, det er da korrekt, at Billy Porter flere gange har betrådt røde løbere til filmpremierer, prisuddelinger og Met Gala med ekstravagante kjoler.

Ifølge Porter selv kom accepten fra modeindustrien i sidste ende, fordi de ”var nødt til at acceptere ham”.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Foto: MEGA

Billy Porter mener ikke, at den unge popprins er den rette til at repræsentere LGBT-personer som ham selv på Vogues første forside med en mandlig model iført kjole. (Foto: MEGA)

Sangeren og skuespilleren ser dog stadig på industriens hang til hankøn med kjoler med en vis skepsis.  

- Jeg er ikke nødvendigvis overbevist endnu, og her er grunden: Jeg har skabt samtalen, og alligevel er det Harry Styles, en hvid heteroseksuel mand, som de smækker på forsiden af Vogue i en kjole for allerførste gang, argumenterer han.

Alligevel insisterer den Emmyvindende skuespiller på, at han ikke har i sinde at rette skyts direkte mod Styles, men at det i stedet er selve Vogues beslutning om at give ham den historiske forside, som irriterer ham.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Foto: MEGA

Billy Porter stjæler altid showet på den røde løber. Her er han til Oscar-uddeling. Selvfølgelig i kjole. (Foto: MEGA)

Kæmpede hele sit liv

For måske er det ikke den tidligere One Direction-stjerne, der er den rette til at agere posterboy for samtalen.

- Han er ligeglad, og gør det bare, fordi det er det rigtige at gøre lige nu. Men det her er politik for mig. Det er mit liv, fortæller Porter, som fortsætter:

- Jeg har kæmpet hele mit liv for at nå til et sted, hvor jeg kunne ankomme til Oscars i en kjole, uden at blive haglet ned. Alt, han skal gøre, er at være hvid og straight.

Porter er, udover at styre samtlige løbere han tropper op til, vinder af en enkelt Emmy og modtager af to nomineringer for sin præstation i den anmelderroste serie ”Pose”.

Tirsdag er det netop blevet offentliggjort, at Harry Styles får endnu mere filmarbejde i fremtiden. Han skal nemlig spille bror til den lilla kæmpe Thanos i Marvel-universet. Det blev afsløret på premieren for "Eternals". 

Sponsoreret indhold