Kendte31. maj 2016

Beviser disse optagelser at gorilla IKKE ville gøre dreng fortræd?

Nye optagelser fra Cincinnati Zoo er dukket op – og er ifølge flere et bevis på, at gorillaen Harambe ikke havde til hensigt at gøre den 4-årige dreng, der faldt ned til ham, fortræd. Alligevel endte personalet i den amerikanske zoo med at skyde og dræbe gorillaen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/harambe_front.jpg
 Foto: YouTube

Debatten om gorillaen Harambes død har fået ny næring, efter at der er dukket nye optagelser frem.

Optagelserne er ifølge flere et bevis på, at gorillaen ikke havde til hensigt at gøre den 4-årige dreng, der lørdag faldt ned til ham, fortræd.

Alligevel endte personalet i den amerikanske zoo i Cincinnati med at skyde og dræbe gorillaen.

Optagelserne er lavet af en gæst i Cincinnati Zoo & Botanical Garden, som var til stede lørdag, da den 4-årige dreng pludselig havnede nede hos den 17 år gamle silverback hangorilla.

Optagelserne viser, hvordan hangorillaen tilsyneladende tager drengens hånd og stille sidder ved ham – og det er disse billeder, der altså nu får flere til at påstå, at gorillaen ikke ville skade drengen – og at det derfor var fuldstændig overilet, at personalet efter 10 minutter skød og dræbte den over 200 kilo tunge gorilla.

Du kan se optagelserne nederst i denne artikel.

Optagelserne viser dog også, hvordan de skrækslagne zoo-gæster – og ikke mindst drengens mor – råber og skriger. Man kan også høre, at moderen råber ”Mor elsker dig” og ”Sid stille”. Råbene fra zoo-gæsterne virker til at gøre hangorillaen urolig, og herefter trækker han afsted med drengen – dog stadig uden at virke til at have til hensigt at gøre ham fortræd.

Personalet i den zoologiske have forsvarer sig med, at drengen var i ”overhængende livsfare”, og at der ikke var tid til at vente på, at en eventuel bedøvelse ville virke.

- Vi er knuste over at miste Harambe, men et barns liv var i fare, og derfor var en hurtig indsat fra vores Dangerous Animal Response Team nødvendig, udtaler zoo-direktøren Thane Maynard i en Facebook-opdatering på den zoologiske haves Facebook-side.

- Vores første reaktion var at forsøge at få gorillaerne ud af indhegningen. De to hunner adlød, men det gjorde Harambe ikke. Det er vigtigt at forstå, at når barnet stadig var inde i indhegningen, var dét at bedøve en 200 kilo tung gorilla ikke en mulighed. Bedøvelsen træder ikke i kraft, før at der er gået flere minutter, og barnet var i overhægende fare. Derudover er der en risiko for, at dartpilen med bedøvelsen ville gøre situationen endnu værre, siger zoo-direktøren Thane Maynard.

Du kan se de nye optagelser nederst i denne artikel.

Også drengens forældre har fået skarp kritik fra flere. Mange mener, at forældrene burde straffes, fordi de ikke holdt godt nok øje med sønnen, og at han derfor endte hos gorillaerne. En online underskrift-indsamling, hvis formål er at få forældrene straffet, har på få dage fået over 76.000 underskrifter.

Drengens forældre har også udtalt sig i kølvandet på den triste historie.

- Vi takker Gud for, at vores dreng er i sikkerhed. Han er derhjemme og har det godt. Vi takker dybfølt for den hurtige indsats fra personalet i Cincinnati Zoo. Vi ved, at dette er en svær tid for den, og at de sørger over tabet af deres gorilla. Vi håber, at alle vil respektere vores privatliv i denne tid, udtaler forældrene i en pressemeddelelse.

Flere af kritikerne, der mener, at gorillaen ikke ønskede at gøre drengen fortræd, henviser til en lignende sag fra 1986, hvor en dreng også faldt ned til en gorilla i Jersey Zoo.

De skrækslagne zoo-gæster kunne dog hurtig se, at gorillaen på ingen måder ønskede at gøre drengen, Levan Merritt, fortræd. I stedet sørgede den enorme gorilla ved navn Jambo for at beskytte drengen, da en anden gruppe aber nærmede sig.

Du kan se de nye optagelser herunder:

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_94.png
null

Sponsoreret indhold