Kendte4. januar 2020

Beskyldte Michael Jackson for overgreb: Nu har de fået grønt lys til at sagsøge

Hovedpersonerne i den meget omtalte dokumentar ”Leaving Neverland” har fået grønt lys til at sagsøge boet efter Michael Jackson - igen. De to hovedpersoner hævder, at popkongen forgreb sig seksuelt på dem

Knap et år efter de stod frem i den kontroversielle dokumentar ”Leaving Neverland”, får dokumentarens hovedpersoner Wade Robson og James Safechuck nu mulighed for (igen) at lægge sag an mod Michael Jacksons bo.

En ny lov – der trådte i kraft 1. januar – åbner nemlig op for, at Wade Robson og James Safechuck – der begge hævder, at Michael Jackson forgreb sig på dem seksuel – kan afprøve deres sag ved en domstol.

Det skriver BBC.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2020-01-04_kl._15.29.30.png
 (Foto: MEGA)

Wade Robson. Foto: MEGA

Både Wade Robson og James Safechuck har tidligere sagsøgt boet efter Michael Jackson, men begge fik dengang afvist deres søgsmål. Ifølge den gamle lov var deres anklager mod Michael Jackson forældede, fordi man ifølge den gamle lov ikke kunne fremføre anklager efter at være fyldt 26 år.

Både Wade Robson og James Safechuck, der i dag er henholdsvis 38 og 41 år, var derfor for gamle, da de tilbage i 2014 anklagede Michael Jackson for overgreb.

Den 1. januar i år indtrådte en ny lov i Californien, der forlænger fristen for sagsanlæg vedrørende seksuelle overgreb til 40 års-alderen.

Dermed har retten i Californien nu omstødt sin tidligere afgørelse mod Wade Robson og James Safechuck.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2020-01-04_kl._15.29.47.png
 (Foto: MEGA)

Michael Jackson og James Safechuck i 1988. Foto: MEGA

Wade Robson og James Safechuck uddybede i detaljer de påståede overgreb i den svært omtalte dokumentarfilm ”Leaving Neverland”, som udkom i marts 2019.

Den næsten fire timer lange dokumenter ”Leaving Neverland” fik masser af omtale – og også en hel del kritik – da den havde premiere for snart et år siden.

James Safechuck fortæller i dokumentaren, hvordan han mødte Michael Jackson under optagelserne til en Pepsi-reklame i 1986.

Popstjernen tog efterfølgende James Safechuck og hans familie under sine vinger.

Det var herefter, at deres forhold – ifølge Safechuck – blev seksuelt, da Michael Jackson lærte den lille dreng, hvordan man onanerede.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/wade_robson.jpg

Wade Robson er en af dem, der anklager Michael Jackson for overgreb. Foto: MEGA

På et tidspunkt i ”Leaving Neverland” holder James Safechuck en ring op foran kameraet med rystende hænder og bævende stemme.

Ringen er en vielsesring, som Michael Jackson gav den lille dreng under et falsk bryllup, da James Safechuck var 10 år gammel.

- Ringen er alt for lille til at være en voksenring! Den er lavet til et barn, lyder det rystet fra James Safechuck.

Det andet offer – Wade Robson – fortæller i dokumentaren, hvordan han mødte Michael Jackson, da han var bare fem år gammel, efter han havde vundet en dansekonkurrence i et shoppingcenter.

FØRT SAMMEN AF GUD

Overgrebene mod Wade Robson begyndte ifølge ham selv tre år senere, da han var fyldt otte år.

Her overtalte Michael Jackson familien til at lade lille Wade Robson overnatte hos ham.

I soveværelset på Neverland begyndte Kongen af Pop at befamle ham og kysse ham, før Michael Jackson proklamerede:

- Du og jeg er blevet ført sammen af Gud. Vi er skabt for hinanden. Det her er, hvordan vi viser hinanden kærlighed.

I "Leaving Neverland" påstår Wade Robson, at han blev seksuelt misbrugt af Michael Jackson i hele syv år.

Seksuelle overgreb på Neverland?

Længe har der floreret rygter om overgreb begået af Michael Jackson på Neverland.

I 1993, mens Michael Jackson var på toppen af sin karriere, blev han anklaget for sexovergreb begået mod en dengang 13-årig dreng ved navn Jordan Chandler. Sagen endte med et forlig på godt 150 millioner kroner til Chandler-familien, mod at sigtelserne blev droppet.

I 2003 blev Michael Jackson tiltalt for overgreb på børn efter dokumentaren ”Living with Michael Jackson” blev frigivet. Her kom det frem, at en kræftsyg dreng havde delt soveværelse med Michael Jackson på Neverland.

To år efter blev Michael Jackson frifundet for alle anklager.

James Safechuck påstår også, at han blev seksuelt forulempet i flere år af Michael Jackson.

Begge fortæller, hvordan Michael Jackson lavede ”øvelser” med dem, så de lærte at komme hurtigt i deres tøj, hvis de blev overrasket i soveværelset, mens de var sammen med Michael Jackson.

- Han ville lave øvelser med mig, hvor vi var inde på hotelværelset, og han legede, at han var en fremmed, der kom, og jeg skulle skynde mig at klæde mig på uden at lave en lyd, fortæller James Safechuck i dokumentaren og tilføjer:

- Han fortalte mig, at hvis nogen opdagede, hvad vi lavede, ville vi ryge i fængsel resten af vores liv.

ELSKER HAM STADIG

Det er fristende at fælde dom over Michael Jackson, når man ser ”Leaving Neverland”.

Wade Robson og James Safechuck fremstår troværdige og mærkede efter deres møde med Michael Jackson. Man føler med dem.

De fortæller uden tøven og i hårrejsende detaljer om deres påståede overgreb. Ofte fornemmer man, at de kun er et blink fra at fælde en tåre over deres oplevelser – som klippet, hvor James Safechuck holder den lille ring foran kameraet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/megar51193_4.jpg

Det var ingen hemmelighed, at Michael Jackson elskede at have børn på besøg på Neverland. Men misbrugte han dem? Foto: MEGA

Og deres vidnesbyrd harmonerer med hinanden – der er intet, der skurrer i baggrunden. Alt virker sandt – hvor forfærdeligt det end lyder.

Dokumentaren forsøger også at forklare, hvorfor der skulle gå så mange år, før Wade Robson og James Safechuck stod frem med deres historie. De elsker ham nemlig stadig, fornemmer man.

Og Wade Robson forsøger også selv at sætte ord på, hvorfor han tilbage i 2005 var med til at frikende Michael Jackson for seksuelle overgreb under en af retssagerne mod popkongen:

- Michael ville aldrig nogensinde havde overlevet fængslet, siger han spagt og med kærlighed til Kongen af Pop i stemmen.

ENSPORET HETZ

Wade Robson og James Safechuck får masser af taletid fra start til slut – kun afbrudt af kommentarer fra deres familier. Det er med andre ord deres film.

Derfor mødte dokumentaren også hurtigt kritik.

Kritikken lyder blandt andet på, at den tager ikke tager stilling til det forsvar, som Michael Jacksons advokater fremsatte i samme ombæring.

Når anklagerne mod Michael Jackson er så alvorlige, som de er i ”Leaving Neverland”, bør modparten høres. Og det mener flere ikke var tilfældet i den fire timer lange dokumentar.

Instruktør Dan Reed har ad flere gange fastslået, at dette ikke er en historie om eller et angreb mod Michael Jackson.

 “Leaving Neverland”

Fire timer lang dokumentar af instruktør Dan Reed.

Fortæller historien om Wade Robson og James Safechuck, der begge påstår, at de blev seksuelt forulempet af Michael Jackson som børn.

Flere radiokanaler har i kølvandet på dokumentaren proklameret, at de ikke længere vil spille musik af Michael Jackson.

”Leaving Neverland” bliver vist på DR TV 8. marts.

Det er i stedet en historie om to drenge, der blev seksuelt misbrugt, og hvordan overgrebene stadig spøger den dag i dag.

Som én af de påståede ofre selv siger om årsagen til at stå frem nu:

- Jeg har brug for at fortælle sandheden så højt, som jeg var tvunget til at fortælle løgnen så længe.

5.000 TWEETS I MINUTTET

Michael Jackson faldt om i sit lejede hus på 100 North Carolwood Drive i Los Angeles 25. juni 2009 - og trods en hurtig indsats fra den tilkaldte ambulance stod hans liv ikke til at redde. Klokken 14:26 lokal tid (23:26 dansk tid) blev én af verdens allermest kendte musikere erklæret død.

Hans pludselige og tragiske dødsfald sendte straks chokbølger gennem hele verden - og hurtigt blev dødsfaldet én af de allerstørste nyhedshistorier i dette årti. Faktisk er der kun én historie, der slog nyheden om Popkongens død.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mega24981_002.jpg

Neverland var Michael Jacksons eventyrland fyldt med forlystelser og dyr. Men stedet har også haft ry for at være stedet, hvor Michael Jackson misbrugte flere børn. Foto: MEGA

Ifølge Global Language Monitor (GLM), der har undersøgt de mest populære nyhedshistorier, var det kun præsident Barack Obamas vej til det Hvide Hus i 2008, der genererede flere artikler og TV-indslag.

For at sætte tingene lidt i perspektiv skal man helt ned på en ottendeplads for at finde terrorangrebet på USA 11. september 2001.

Flere nyhedssites - specielt amerikanske - gik ned i minutterne efter, nyheden var sluppet ud - interessen var simpelthen for stor til, at hjemmesiderne kunne håndtere de mange tusinde besøgende.

Også de sociale medier kogte over som følge af den uventede nyhed: Twitter registerrede på et tidspunkt 5.000 beskeder i minuttet omhandlende Michael Jackson.

DYBT FORGÆLDET GULDFULG

Den ukronede popkonge var ved at lægge sidste hånd på sit kæmpe comeback-show "This is it" kort tid inden han døde af en overdosis af det stærkt bedøvende middel Propofol.

Koncerterne var annonceret, og billetterne var revet væk. Pengene havde Michael Jackson hårdt brug for.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/megar76183_9.jpg

Michael Jackson blev flere gange anklaget for pædofili, men alle gange blev anklagerne mod ham droppet. Foto: MEGA

Efter hans død kom det frem, at det 50-årige popidol var dybt forgældet - han havde blandt andet optaget lån i sin ejendom for to en halv milliard kroner.

Efterfølgende blev Michael Jacksons livlæge, Conrad Murray, dømt for uagtsomt manddrab, fordi han gav verdensstjernen den dødelige overdosis.

Sponsoreret indhold