Kendte 18. marts

Belgiens kongefamilie åbner dørene: Ukrainske familier flytter ind

Den belgiske konge Philippe har besluttet at tilbyde ukrainske flygtninge husly i to af kongehusets bygninger
Foto: EliotPress / MEGA

Mens ukrainere er på flugt fra deres hjemland, så folk verden over at gøre, hvad de kan, for at hjælpe flygtningene til at få en nogenlunde normaliseret hverdag, hvor end de befinder sig.

I Belgien har kongehuset nu tilbudt sin hjælp. 

Den belgiske konge og dronning tilbyder nemlig husly til ukrainske familier i to af deres bygninger, som er administreret af Belgiens Kongelige Fond. 

Det skriver det belgiske medie vrt.be.

Husene ligger i henholdsvis Bruxelles og Wallonia, og begge er lige nu ved at blive gjort klar til at modtage familierne. 

Foto: Eliot Press / ELIOTPRESS / MEGA

Den belgiske Kong Philippe og Dronning Mathilde har tilbudt at åbne dørene for ukrainske flygtninge. Foto: Eliot Press / MEGA

Jan Smets, der er præsident for den Kongelige Fond, siger, at det er i kongefamiliens ånd at hjælpe ukrainske flygtninge med husly.

- Kong Philippe og Dronning Mathilde er også meget bekymrede over de ukrainske flygtninges skæbner. Både det kongelige par og den Kongelige Fond lægger stor vægt på den sociale dimension, siger han ifølge vrt.be.

Det belgiske kongepar har tidligere hjulpet mennesker i nød. Sidste sommer husede de tre familier efter oversvømmelser i den belgiske by Wallonia.

Sponsoreret indhold