Beha-sønnerne vil slå vild rekord

Foto: Maria Rixen

Søndag eftermiddag blev der taget hul på et dansk særligt rekordforsøg. 

De to "Kurs mod fjerne kyster"-stjerner og Beha-sønner, 30-årige Emil Midé Erichsen og 27-årige Thies Midé Erichsen, er lige i disse dage ombord på båden "Childhood1", for nå rundt på danmarkskortet på kortest muligt tid. 

TV2.dk kan man følge med i både rejsen og rekordforsøget. Den nuværende rekord lyder på tre dage og otte timer. 

Mandag eftermiddag er planen, at besætningen skal ankomme til Kronborg Slot i Helsingør. Efter det er der kurs mod Christiansø. 

Da der søndag aften var en opdatering fra båden, fortalte Emil, at de var på vej med fuld fart mod Skagen. 

- Det går lynhurtigt, og det er mega sjovt. Lige nu er vi virkelig godt på vej mod at sætte en virkelig hurtig tid på vej rundt om Danmark, lød.

Dog forlyder det nu, at holdet har mødt en lille forsinkelse på vej til Nordsjælland  grundet en stærk modvind.

OPTIMISTISKE FØR FORSØG

Emil fortalte før forsøget, at han regnede med, at sejlturen godt ville kunne klares på under tre dage og otte timer.

- Vi håber på at kunne sejle ruten på to et halvt til tre døgn. Som vejret ser ud nu, skulle vi have en god chance for at slå "den gamle rekord", sagde han.

Ifølge TV2 er der i alt fire danskere med på båden, hvor Emil og Teis Midé Erichsen er med som 'On Board Reporters'. De skal altså i udgangspunktet holde øje med og dokumentere rekordforsøget, men de hjælper også til undervejs.

Resten af besætningen består af yderst erfarne sejlere, præmievindere og OL-deltagere i kapsejlads.

Ifølge TV2 Sport er turen helt uden pauser. Derfor er besætningen delt op i hold, så de sejler på skift. Dog skal alle deltage, hver gang de skal lave en manøvre, skifte sejl eller lave en vending.

Rejsen rundt i Danmark fortsætter mod Bornholm, herefter Gedser, før den efter planen slutter i løbet af onsdagen i Aarhus.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close