BBC undskylder optagelser af Eriksen og konen: - Det var ude af vores kontrol

Sabrina Kvist sammen med sin mand, Christian Eriksen, og deres barn.

Sabrina Kvist sammen med sin mand, Christian Eriksen, og deres barn.

Foto: Will Oliver/EPA/Ritzau Scanpix

Du kan næppe finde en eneste, der havde brug for at se de chokerende scener, der udspillede sig i Parken lørdag aften.

Men afhængig af hvilken kanal, man så kampen på, fik man endnu mere at se fra de neglebidende minutter efter Christian Eriksens kollaps midt på græsplænen under EM-kampen mod Finland.

Mens seerne blev nogenlunde skånet på DR - der blev i hvert klippet væk, så snart lægeholdet begyndte at give livreddende hjertemassage - var det anderledes på blandt andet BBC og Viaplay.

De kanaler bliver nu bestormet med kritik, efter der blev vist lange og indzoomede klip af den danske landsholdsspiller, og der blev også vist billeder af hans kone, Sabrina Kvist, som græd og trøstet for rullende kameraer.

Redaktionschef på TV3 Sport, Benjamin Munk Lund, har i et svar på et tweet forklaret, at det er UEFA, der producerer kampen og ikke Viaplay, og at de har fået det samme signal som resten af verden. Men altså ingen undskyldning.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

Undskyldning

Den britiske kanal BBC har godt kunnet se, at den ikke var helt god, og de er derfor ude med en ordentlig undskyldning. Det skriver blandt andet Metro.

- Vi undskylder over for alle, der er blevet stødt af billederne fra tv-signalet. Optagelserne inde på stadion er kontrolleret af UEFA, som er leverandør, og så snart kampen blev udskudt, tog vi billederne af skærmen så hurtigt som muligt, skriver tv-stationen.

Artiklen fortsætter under tweets ...

Gary Linker ved BBC Sport har også tweetet om de voldsomme tv-optagelser.

- Jeg kan forstå, at nogle af jer er blevet kede af nogle af de billeder, der blev vist (det blev vi også). Det var tydeligvis billeder fra værten og ude af vores kontrol, skriver han og undskylder.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

Christian Eriksen er stabil og fortsat indlagt på Rigshospitalet. Han har både givet lyd fra sig til sine landsholdsspillere og til den italienske klub Inter, hvor han normalt spiller.

Kampen mellem Danmark og Finland endte 0-1.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close