Kendte4. februar 2024

Bastarden trækker flere Robert-statuetter hjem

Filmen "Bastarden" med Mads Mikkelsen i hovedrollen modtog Robert-prisen for Årets Danske Spillefilm
Det var en meget rørt Nikolaj Arcel, der så sin storfilm "Bastarden" sejrer ved uddelingen af Robert-Prisen 2024.    
Det var en meget rørt Nikolaj Arcel, der så sin storfilm "Bastarden" sejrer ved uddelingen af Robert-Prisen 2024.
 Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Der blev uddelt en lang række statuetter ved årets prisuddeling af Robert Prisen.

Aftenens mest fornemme pris Årets Danske Spillefilm gik til "Bastarden", der er instrueret af Nikolaj Arcel.

Også filmens hovedrolle Mads Mikkelsen snuppede prisen som Årets Mandlige Hovedrolle.

- Jeg var meget overrasket, siger skuespilleren til Ritzau.

Simon Bennebjerg modtog prisen for Årets Mandlige Birolle i samme film.

I "Bastarden" spiller Mads Mikkelsen den fattige soldat Ludvig Kahlen, som ønsker at følge kongens kald om at opdyrke den jyske hede.

Men godsejeren Frederik de Schinkel, skildret af Simon Bennebjerg, mener, at han ejer heden, og det fører til fjendskab mellem de to.

Og der var endnu flere priser til "Bastarden", der ryddede bordet og tog statuetter for Årets Scenograf, Årets Fotograf, Årets Sminkør, Årets Visuelle Effekter, mens også Nikolaj Arcel og Anders Thomas Jensen fik Robert-prisen for Årets Adapterede Manuskript.

I løbet af aftenen blev der uddelt priser i ikke mindre end 29 kategorier indenfor både film og tv samt en Æres-Robert, der i år gik til Marianne Mouritzen.

For sin rolle som Tove Ditlevsen i filmen "Toves værelse" modtog Paprika Steen prisen for Årets Kvindelige Hovedrolle, mens Årets Kvindelige Birolle gik til Jessica Dinnage for filmen "Ustyrlig".

Sara Isabella Jønsson vandt sammen med Malou Reymann Årets Originale Manuskript for "Ustyrlig".

I tv-kategorierne fik DR-serien "Huset" fuldt hus med hele fem priser.

Serien modtog prisen som Årets Tv-serie, mens også seriens skuespillere fik priser med hjem.

Sofie Gråbøl fik prisen som Årets Kvindelige Hovedrolle i en tv-serie, mens David Dencik snuppede prisen som Årets Mandlige Hovedrolle i en tv-serie.

Der var også anerkendelse til Gustav Giese og Laura Christensen for deres arbejde med serien. De modtog priserne for Årets Mandlige Birolle i en tv-serie og Årets Kvindelige Birolle i en tv-serie.

"Apolonia, Apolonia" blev hædret med prisen som Årets Dokumentarfilm, mens "Det store glitch/Paradisets børn" modtog statuetten for Årets Børne- og Ungdomsfilm.

Årets prisuddeling fik et kongeligt islæt, da dronning Margrethe modtog prisen Årets Kostumedesigner for hendes arbejde i Bille Augusts Film "Ehrengard: Forførelsens kunst".

I spidsen for showet var skuespiller Lise Baastrup, der førte seer og publikum gennem aftenen i Tivoli Hotel & Congress Center i København.

Danmarks Filmakademi har uddelt de eftertragtede Robert-priser siden 1984. Priserne gives efter afstemning blandt alle filmakademiets medlemmer. For at blive medlem er det et krav, at man arbejder i filmbranchen.

Sponsoreret indhold