Kendte1. januar 2009

Basses nytårsbrandert

Kælegrisen fra Hanstholm var ikke vild med champagne, men åd sig fuld af sin livret, syltede ferskner
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/bizart/nytaars-svin2-jpg.jpg

Normalt gemmer dyr sig, når kanonslag og raketter bliver fyret af. Men ikke fiskeskipper Tages ungarske uldgris, der elsker fest, julebryg - og syltede ferskner.

Det 170 kilo tunge kendis-svin afviste dog champagnen, da SE og HØR kom på besøg hos Basse og "far", den pensionerede fiskeskipper Tage Nielsen fra Hanstholm.

- Basse er til gengæld helt tovlig med julebryg, og han kan slubre den i sig så hurtigt som ingen anden. Se bare, griner Tage, mens skummet siler i stride strømme fra grisens solide kæbeparti.

Basse er forklædt som Robin Hood, mens Tage gør comeback som skipper. Han har et gevaldigt besvær med at styre den efterhånden godt tunge kælegris.

- I dagligdagen drikker han økologisk kærnemælk, siger Tage og knapper en julebryg mere op til Basse, som han lufter to gange om dagen langs Vesterhavet, hvor udsigten kan løfte et sind.

- Jeg har gået ture med ham, siden han var lille. Akkurat ligesom andre går med deres hund. Men han er godt nok blevet svær at styre, da han vokser voldsomt. For blot et år siden vejede han kun 120 kilo.

Basse når lige at vælte champagneflasken igen, inden Tage lukker grisen ind i "Basses hule", der er et lille hus med masser af plads udenom - som en større hønsegård.

- Han er i løftet stemning. Klar til det nye år klukker Tage og kigger kærligt på sin Basse.
Danmarks heldigste svin.

Læs mere om Basse i denne uges SE og HØR

Sponsoreret indhold