Kendte20. april 2021

Barejer undgår reservationskrav med smart finte: - De gør nar af os og vores kunder

Reglen om, at gæster ved indendørs servering skal reservere bord 30 minutter før, falder ikke i god jord hos Mikkeller-ejer, Mikkel Bjergsø. Han kalder reglen for "fjollet" og har fundet på en kreativ måde at omgå den på
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bjergsoe_0.jpg
 Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

Mange barer og værtshuse kommer til at stå overfor en udfordring, når de onsdag igen kan slå dørene op for indendørs servering.

Hos langt de fleste er det ikke normal procedure, at gæsterne skal reservere bord. Det gælder eksempelvis for Mikkeller-kæden, der har adskillige barer i København.

Det har ejeren Mikkel Bjergsø fundet en smart løsning på. På sin Facebook-profil skriver han, at han har reserveret samtlige borde de næste 14 dage i hele åbningstiden i sit navn - og alle bargæsterne er inviteret med til bords.

"Hvis I vil joine, skal I bare sige i er med mig/Mikkeller. Så deler jeg gerne en af mine pladser med jer," skriver han i opslaget.

Hans kreative idé til at omgå reservationskravet er en stikpille til politikerne, der har vedtaget kravet i genåbningsplanen.

- Det er for at illustrere, hvor fjollet den regel er. Den er jo ikke gennemtænkt. I hvert fald ikke af nogen, der ved, hvordan det fungerer i praksis, siger han til SE og HØR.

- Problemet er, at der ikke er nogen, der tager på en bar og ved, hvor lang tid de skal bruge på den bar. Vi kan risikere, at bordene står tomme, men må afvise folk, fordi de er reserveret til om 45 minutter. Og vi kan risikere, at vi skal gå og smide vores gæster ud hele tiden. Og det er ikke det, vi gerne vil, siger Mikkel Bjergsø.

Mikkeller-ejeren ser reglen som et unødvendigt benspænd for en branche, der allerede har svære vilkår.

- Det er lidt at gøre nar af folk, det der foregår. Det er at gøre nar af os og vores kunder at tro, at vi ikke kan finde ud af at gøre det her ordentligt, siger Mikkel Bjergsø, der understreger, at alle restriktionerne bliver overholdt på hans barer.

- Jeg er lige så lidt interesseret i, at smitten stiger. For så betyder det, at vi skal lukke ned igen. Jeg vil aldrig gøre noget, der bryder med loven eller restriktionerne. Så selvfølgelig overholder vi alle afstandskrav, arealkrav og forsamlingsforbud, siger han.

Sponsoreret indhold