KendteI går

Bagedyst-deltager har haft eget bageri: DR afviser snyd

"Den store bagedyst"-deltager Hjalte Jolander Kirstein har drevet surdejsbageri, men det skal ikke stå i vejen for at medvirke i bagekonkurrencen, slår DR fast
Hjalte Jolander Kirstein er indehaver af Hjaltes Surdejsbageri ApS, men det skal ikke stå i vejen for hans medvirken i "Den store bagedyst". 
Hjalte Jolander Kirstein er indehaver af Hjaltes Surdejsbageri ApS, men det skal ikke stå i vejen for hans medvirken i "Den store bagedyst".
 Foto: DR

LÆS OGSÅ: Snyd og sundhedsskadelige stoffer: Her er alle "Den store bagedyst"-skandalerne gennem tiden

Klar, parat, bag!

I aften går det atter løs, når DR åbner det berømte bagetelt til endnu en omgang "Den store bagedyst".

10 håbefulde amatørbagere - eller i hvert fald ni - skal dyste om det eftertragtede plexiglastrofæ.

For en af årets deltagere er ikke helt amatør, når det kommer til håndtering af dej. Ifølge virksomhedsregisteret står 28-årige Hjalte Jolander Kirstein således i spidsen for Hjaltes Surdejsbageri ApS, som så dagens lys i foråret 2023.

Til Nordjyske har bagermesteren også tidligere fortalt om sit bageri og café ved Hanstholm Fyr med navnet "Lanternen", hvor han har serveret hjemmebagt surdejsbrød, croissanter, tebirkes og "hvad han ellers havde overskud til at bage", som det lød det i artiklen.

Det kan virke som lidt af en fordel at have bageerfaring af den kaliber, men DR afviser snyd.

- Når vi vælger deltagere til vores program, så ønsker vi, at det skal være amatører, der dyster imod hinanden, skriver redaktør på "Den store bagedyst" Søren Olsen i en mail til SE og HØR.

Det kan lyde enkelt, men ifølge redaktøren er det slet ikke så sort/hvidt i praksis.

Nogle ansøgere er droppet ud af en fødevareuddannelse efter første modul, mens andre ansøgere har bagt så mange kager til venner, familie og bekendte, at det kan fremstå helt professionelt, og derfor vil DR altid foretage en individuel vurdering.

- Med hensyn til Hjalte, så har han ikke et surdejsbageri i dag. Surdejsbagning er en hobby for ham, men han har haft et ‘pop-up-udsalg’ af surdejsbrød to somre ved Hanstholm Fyr i Thy, hvor han kommer fra.

- Når vi kiggede på hele Hjaltes historik med bagning, var det vores vurdering, at han godt kunne medvirke. Han har heller ikke nogen uddannelse eller lign. indenfor bagning. Men i vores casting af medvirkende møder vi hele tiden grænsetilfælde, vi skal tage stilling til, lyder det.

SE og HØR har ligeledes talt med Hjalte, som forsikrer, at hans fortid i Hjaltes Surdejsbageri ingenlunde er nogen fordel.

- Det er meget forskellige discipliner det jeg lavede kontra "Den store bagedyst". Jeg har øvet mig meget på at lave surdejsbrød og croissanter, men Bagedysten handler om meget mere end det, siger han og understreger, at der var tale om et hobbyprojekt, som strakte sig over to somre.

Sponsoreret indhold