Kendte14. april 2024

”Badehotellets” grev Ditmar: Mads – mystisk og magisk

Når han ikke spiller højadelig homo på TV 2, er seriestjernen bidt af både tankelæsning og hypnose
Ved siden af skuespillet har Mads Wille, 52, enorm interesse for tankelæsning og hypnose.
Ved siden af skuespillet har Mads Wille, 52, enorm interesse for tankelæsning og hypnose.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Anton Rubtsov har fået en kæreste

Vi kender ham især fra rollen som grev Ditmar i TV 2-hittet ”Badehotellet” – men når han ikke står foran kameraet eller på de skrå brædder, bruger 52-årige Mads Wille bl.a. tid på magi.

Da SE og HØR møder skuespilleren, er han i gang med genopsætningen af ”Mens vi venter på Godot” med Nicolas Bro på Teatret ved Sorte Hest.

– Når jeg er færdig med ”Godot”, laver jeg ”Magic Fight Night”, som er mit andet ben: Det her trylleshow, jeg har kørende, som er tryllekunstnere, der battler med hinanden, afslører Mads Wille om showet på Østre Gasværk og uddyber:

– Det er et koncept, jeg har opfundet for nogle år siden. Jeg er konferencier, men har nogle af de bedste tryllekunstnere i Danmark med – og så bliver de udsat for forskellige udfordringer.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-04-12/18be9198-beb1-4941-bf9f-0baeaf8f21c9.jpg
 Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Vidste ikke, han var homoseksuel

– Jeg troede kun, jeg skulle være med i to-tre afsnit, da jeg startede. Så for mig har det været en lidt anderledes rejse med en karakter, end jeg har prøvet før, fordi jeg ikke har haft nogen idé om, hvor han skulle ende, siger Mads Wille om rollen som grev Ditmar.

– Jeg vidste for eksempel slet ikke, at han var homoseksuel, da jeg startede. De havde kun skrevet to afsnit og troede, jeg skulle være med i tre, men så udviklede det sig pludselig.

– Så det kom næsten også bag på karakteren selv, at han var homoseksuel: ”Nå Gud, det er dét, jeg er”, afslører Wille, som serien igennem er vild med Philip (Sigurd Holmen Le Dous, 40).

Hypnose og Hellesøe

”Badehotellets” greve kan også godt selv lide at udøve magi – en interesse, der begyndte, da han for 15 år siden spillede tryllekunstner i en forestilling.

– Jeg opdagede, at voksne godt kunne lide tryllekunst, men der manglede på en måde en varieté, hvor man kunne se det. Så kom det til mig, at man kunne lave en form for impro-trylleaften – sådan sportsagtigt – med tryllekunstnere.

– Så kontaktede jeg bl.a. Joachim Solberg, som var med på det – og så har vi haft det løbende, lyder det om showet.

Mads Wille optræder også selv en gang imellem.

– Men jeg er gået over i mentalmagigenren – altså tankelæsning og hypnose. Jan Hellesøe-agtigt, fortæller seriens ene homo og uddyber:

– Hvis folk spørger mig: ”Kan du komme ud og lave et eller andet?”, så er det dét, jeg kommer med.

Mads Wille med sin bedre halvdel, skuespilleren Tilde Maja Frederiksen, 44, som han har dannet par med siden 2010
Mads Wille med sin bedre halvdel, skuespilleren Tilde Maja Frederiksen, 44, som han har dannet par med siden 2010. Parret er ikke gift: – Men vi lever sammen – på polsk, som man ville sige i ”Badehotellet”, fortæller stjernen med et grin. Sammen har de en søn på fem år.
 Foto: Mikael Rieck

Kendt kusine

Skuespil ligger til familien Wille – Mads’ kusine er nemlig ”Sommer”-stjernen Marie Louise Wille, 54.

– Vi har altid været meget tætte i min familie. Vi er vokset op sammen på den måde, at vi havde et fælles sommerhus op igennem 70’erne, 80’erne og 90’erne, hvor vi var sammen hver sommer.

Det var et stort sommerkollektiv med vores fætre og kusiner på en ødegård i Sverige, så vi har været sammen hver sommer hele vores barndom og har stadig et tæt forhold, siger Mads om forholdet til Marie Louise.

Sponsoreret indhold