Badehotellet-stjerne afgør Oscar-ræset

Aske Bang og Lucia Vinde Dirksen er det nye, forelskede par, Jan og Bertha, i \

Aske Bang og Lucia Vinde Dirksen er det nye, forelskede par, Jan og Bertha, i "Badehotellet".

Foto: TV2/Mike Kollöffel

Halvanden million danske tv-seere stiftede mandag aften bekendtskab med Aske Bang i serien "Badehotellet", hvor han spiller fabriksarbejderen Jan, der er cyklet hele vejen til Nordjylland.

Men Aske Bang har for tiden travlt med at se alle mulige andet på sit fjernsyn end den danske hitserie. Han skal nemlig sætte sin stemme på de præstationer, som kan vinde den største filmpris af alle: Oscar.

I 2016 var den 31-årige skuespiller nemlig selv nomineret som instruktør af filmen "Silent Nights".

Det blev ikke til sejr for Aske Bangs film, men til gengæld åbnede kortfilmen Hollywoods øjne for danskeren, og han blev inviteret til at være et af de cirka 6000 medlemmer af "Akademiet", som stemmer på de Oscar-nominerede film og afgør, hvem der i sidste ende står med statuetten i hånden.

- Jeg får tilsendt alle filmene, så aftenerne for tiden bruger jeg på at se de nominerede film. Det er meget sjovt, fortæller Aske Bang, der har haft så travlt med selv at lave film det seneste års tid, at han ikke har haft lejlighed til at gå i biografen og opleve filmene der.

Aske Bang blev i 2016 nomineret til en Oscar.

- Jeg er lidt bagud på film. Når jeg bruger al min tid på at lave film, orker jeg næsten ikke at se andre film, når jeg skal slappe af. Så vil jeg hellere se "Nak og æd" eller "Kender du typen", siger Aske Bang.

Årets Oscar-uddeling sker på søndag, så til den tid skal Aske have afleveret sin stemme. Og aftenen efter kan han se sig selv i syvende sæsons tredje afsnit af "Badehotellet" på TV2.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close