Kendte29. april 2024

"Badehotellet" kan slå "Matador" af pinden

Knap to millioner har trofast fulgt den daglige gang på "Badehotellet". Her er en eksperts bud på, hvad der fanger danskerne
Efter 10 sæsoner er det uigenkaldeligt slut med "Badehotellet".
Efter 10 sæsoner er det uigenkaldeligt slut med "Badehotellet".
 Foto: TV 2

LÆS OGSÅ: "Badehotellet"-stjernerne reagerer på det ALLERSIDSTE afsnit

Nærmest ingen stjerner og hård kritik – det var den hårde medfart, som "Badehotellet" fik fra anmelderne, da første afsnit blev vist i 2014.

Danskerne hungrede derimod efter det overkarikerede spil og den idyl, som "Badehotellet" gav dem. Seertallene har været enormt høje i alle årene, og serien er allerede godt i gang med genudsendelserne, og seertallene nærmer sig to millioner.

Nu er det endegyldigt slut. Sidste afsnit er rullet over skærmen, men noget tyder på, at serien vil blive vist igen og igen og kan tage "Matador"s plads som Danmarks nationalserie.

– Den er godt lavet, og den spænder over en vældig interessant periode i Danmarks-historien, hvor der er nok at tage fat på. De sidste sæsoner har handlet om besættelsesperioden, siger siger Gunhild Moltesen Agger, der er professor i dansk mediehistorie ved Aalborg Universitet til SE og HØR.

Hun mener, at skaberne af "Badehotellet" har formået at få de menneskelige historier frem med et humoristisk glimt.

– De prøver at sætte en grundholdning og en forståelse for, at en pige omgås en tysker og får et barn med ham, siger hun.

Samtidig mener hun, at både "Badehotellet" og "Matador" har forstået at blande humor og alvor.

– Man kan sige, at "Matador" er drama tilføjet komedie, mens "Badehotellet" er komedie tilføjet drama, siger professoren.

De første år var anmelderne barske ved serien, men de er nu krøbet til korset.

– Der er sket et markant skifte, og Henrik Palle er gået så langt, at han sammen med en kollega på Politiken mener, at den nærmest er ved at overtrumfe "Matador", fortæller Gunhild Moltesen Agger.

De drøje hug blev pludselig til ros.

– Der skete et skifte i anmelderholdningen for en tre-fire år siden, hvor selv Henrik Palle, lagde hovedet på blokken og indrømmede, at han faktisk synes, den er ganske sjov, siger medie-eksperten.

Hun tror det skete, da anmelderne forstod meningen med "Badehotellet":

– I "Badehotellet" er der en spillestil, som er meget forskellig fra, hvad man ellers har set. De efterligner den spillestil, som skuespillerne havde i 30’erne og 40’erne. Det var der ikke så mange af anmelderne, der synes, var morsomt. De synes, serien var alt for outreret i sine udtryksformer. Det var åbenbart ikke rigtig gået op for alle anmelderne, at det var en del af seriens stil, at den er overdreven, vurderer Gulhild Moltesen Agger.

Sponsoreret indhold