Kendte2. september 2023

Australsk influencer advarer mod at bruge Ozempic: Troede hun skulle dø

Roxy Jecenko var desperat efter at tabe sig, men endte med at få en overdosis, da hun fik behandling med diabetiker-midlet Ozempic
Roxy jacenko advarer mod Ozempic
Roxy Jacenko fik en overdosis, da hun brugte Ozempic som slankemiddel.
 Foto: Instagram/Roxyjacenko

Der kan efterhånden ikke være mange tilbage, der ikke har hørt om brugen af diabetesmidlet Ozempic som slankemiddel.

I Hollywood har blandt andre Amy Schumer skudt med skarpt mod kendisser, der ikke vil indrømme, at de bruger det, og her i Danmark er midlet da også populært - endda så populært at der er mangel på midlet for diabetikere, der har behov for det.

Tanken om et quick fix kan friste, og det gjorde det også for den australske influencer Roxy Jacenko, der efter at have været syg med kræft ville af med de kilo, hun havde taget på i forbindelse med behandlingen af hendes kræftsygdom.

- Jeg prøvede at spise mindre, jeg prøvede at skære alkohol fra, og jeg prøvede med træning. Det hjalp ikke, jeg vejede ikke mindre, har hun sagt til The Saturday Telegraph ifølge news.com.au.

Desperat efter at tabe de sidste kilo tyede influenceren, der har over 270.000 følgere, derfor til Ozempic.

Hendes læge nægtede at give hende en recept på midlet, så hun fik det af andre, der glædeligt delte ud af produktet.

Hun beskriver det selv som at være junkie, da hun begyndte at bruge Ozempic. Og i sin desperation på at komme af med de uønskede kilo tog hun fire doser på en gang, og det gik helt galt.

- Jeg troede faktisk, at jeg skulle dø, har hun sagt ifølge Daily Mail.

Roxy Jacenka forklarer, at hun havde det okay i de første 12 timer, men så fik hun det værre. Hun endte med ukontrolleret at kaste op, mens hendes krop rystede konstant, som hvis hun havde epilepsi. Til sidst måtte hun tilkalde en ambulance, fordi hun troede, hun var ved at dø.

Hun endte med at ligge på en klinik for overdosis i tre dage.

Nu håber hun, at hendes historie kan hjælpe andre, så de ikke i desperation begår samme fejl.

Sponsoreret indhold