Ask Rostrup scorer nyt job: Skifter til konkurrenten

Foto: Birger Storm

DR-profilen Ask Rostrup er blevet udpeget som ny chefredaktør på TV 2 News.

Det betyder, at han skifter til konkurrenten fra april, hvor han både skal være chefredaktør og kanalchef.

Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Skiftet sker efter 14 års arbejde i DR. Ask Rostrup, der snart fylder 55 år, må derfor sige farvel til en lang række kolleger og venner.

- Samtidig glæder jeg sig til at stå i spidsen for landets førende nyhedsmuskel og til at blive en del af et sjældent, næsten frygtindgydende, kompetent hold af tv-folk. Vi skal formidle virkeligheden, som den folder sig ud, og vi skal sætte dagsorden, siger Ask Rostrup i meddelelsen og fortsætter:

- Nyhedsjournalistik har været omdrejningspunktet i hele mit virke som journalist de seneste 30 år. Alt, hvad jeg har lavet, har drejet sig om at opdyrke og formidle nyhedshistorier, om at klæde os alle på til at deltage bedst muligt i samfundet og i demokratiet. Det er det, jeg altid har brændt for - og derfor er TV 2 News for mig det perfekte match.

Også Ulla Pors, TV 2's nyudnævnte nyhedsdirektør, er begejstret for den nye ansættelse.

- Nu vender Ask Rostrup tilbage til chefredaktørrollen, og det bliver heldigvis hos os på TV 2 og på News. Det er jeg utroligt glad for. Ask er en erfaren, respekteret og knusende dygtig journalist og leder, som vi får glæde af her på TV 2, siger Ulla Pors, 

Han har tidligere været chefredaktør på MetroXpress, men er nok bedre kendt fra DR, hvor han er et Ask Rostrup kendt ansigt på tv-fladen.

Han har både været politisk redaktør, leder af DR's Christiansborg-reaktion samt vært på TV Avisen, "Langt fra Borgen" og en række andre programmer.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close