Kendte 30. juni 2021

Ariana Grande møder voldsom kritik: Gør hun nar af indfødte amerikanere i denne nu slettede video?

Det er bestemt ikke alt, der tåler at komme længere ud end til ens egen private kamerarulle
Foto: MEGA, Twitter

Megastjernen Ariana Grande, som netop er fyldt 28 år, er sammen med sin mand Dalton Gomez kommet under massiv beskydning, efter hun på en video på sin story tilsyneladende efteraber – og ifølge flere gør decideret nar af – Amerikas oprindelige folk.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Parret, som muligvis stadig befinder sig i en ekstatisk honey moon-fase efter deres private bryllup for en måned siden, har siden slettet videoen, hvor de sammen med en lille gruppe venner, Hale Leon, Grandes bror Frankie og dennes forlovede Doug Middlebrook, danser rundt inde i et escape room.

Men internettet sørger som bekendt for at hapse den slags, før det er for sent, og derfor kan det stærkt kritiserede optrin stadig ses på eksempelvis Twitter.

Her ses ”No Tears Left to Cry”-hitmageren siddende i midten af kredsen af venner, mens hun svinger et stykke stof over hovedet. Hun synger og griner, mens de andre danser trommende (og en enkelt iført en vietnamesisk rishat) rundt omkring hende i hvad der mest af alt minder om et åndeligt ritual eller en stammedans.

Falske pis

Og den sort/hvide video er faldet flere for brystet. De kritiske røster mener ganske enkelt, at Ariana og vennernes opførsel er racistisk.

- Efter at have approprieret (efterlignet eller stjålet red.) sortes kultur og fornærmet asiater, gør hun nu grin med indfødte amerikanere. Nogen må sætte en stopper for hendes falske pis snart, skriver en rasende bruger på Twitter.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Instagram, Ariana Grande

Det lykkelige unge par sagde ja til hinanden i slutningen af maj.
(Foto: Instagram, Ariana Grande)

En anden bruger beder de trofaste Ariana Grande støtter om ikke at negligere den opførsel, som af flere bliver kaldt ”åbenlyst racistisk og fornærmende”.

- Når indfødte amerikanere bliver bedt om at holde kæft, når de kritiserer Ariana Grande for hendes ligefremme racisme…. Det er bare… Wow.

En del af legen?

Ariana Grande og Dalton Gomez problematiske stammedans bliver dog forklaret af en bruger i et forum, som kommer popstjernen til undsætning således:

- Det her er foregået i et escape room i Los Angeles, der hedder ”Resurrection” i Quest Room. Og i denne del af rummet skal man ”tilkalde en ånd”. Man skal iføre sig alle kostumerne, mens én af jer sidder i midten på en sten og synger.

Og har hun ret, er det nok nærmere underholdningstilbuddet Quest Room, som har fortjent internettets harme.

Grande, der selv er fra Florida, men som har italienske rødder, har ellers imponeret med sit overskud for ganske nyligt.

Faktisk har hun netop sikret sig plads i midten af en vaskeægte lovestorm, efter hun tirsdag donerede en million dollars sammen med organisationen BetterHelp til gratis terapitimer til amerikanere, for hvem psykologhjælp almindeligvis ikke er en mulighed.

Udover at tage med vennerne igennem det interaktive flugteksperiment i LA fik Ariana Grande også fejret sin fødselsdag med en omgang karaoke i privaten med familien, Dalton og sine venner.

Sponsoreret indhold