Kendte18. januar 2024

Anna Thygesen vurderer Diez' plagiatsag: Der er kun én ting at gøre

Kommunikationsrådgiver i WeDoCommunication Anna Thygesen har fulgt nøje med i Katherine Diez plagiatsag og kommer her med sin vurdering
Anna Thygesen kommer med et godt råd til Katherine Diez, som lige nu befinder sig midt i sit livs stormvejr.
Anna Thygesen kommer med et godt råd til Katherine Diez, som lige nu befinder sig midt i sit livs stormvejr.
 Foto: Hanne Juul, Kaspar Wenstrup

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at det er svært at være Katherine Diez i disse dage.

I sidste uge begyndte det således at fyge med beskyldninger om plagiat på det sociale medie Reddit, hvor flere brugere kom med eksempler på tekster, hvor den tidligere litteraturanmelder havde lånt lige rigelig fra andre skribenter.

Siden har hendes tidligere arbejdsplads Berlingske igangsat en undersøgelse, og flere af samarbejdspartnerne har helt eller delvist droppet Diez.

Samtlige medier har det seneste døgn forsøgt at få en kommentar fra Katherine, men der er foreløbigt tavst fra Diez’ side.

Spørgsmålet er nu: Kan Katherine Diez rage kastanjerne ud af ilden? Og ikke mindst hvordan?

SE og HØR har talt med kommunikationsdame med ekspertise i krisehåndtering Anna Thygesen og spurgt, hvordan hun ville rådgive Diez i denne møgsag, og meldingen er klar og tydelig.

- Ud og læg dig fladt ned. Du bliver nødt til at gå ud og forklare, hvorfor du har gjort det, siger hun.

Alle går lige nu og venter på, hvad Diez’ første træk bliver i kølvandet på plagiatanklagerne. Og hvis man spørger Anna, skal hun ikke vente for længe, før hun tager bladet fra munden.

Den bliver dog svær at redde, vurderer Thygesen.

- Hun beskæftiger sig med litteratur og hendes samarbejdspartnere er Gyldendal og Bogforum, og hun har modtaget penge for at reklamere for forfattere, som slider og slæber og skriver møjsommelige ord - og så plagierer hun selv. Hvis det er rigtigt, så falder hele hendes brand sammen som et korthus. Det er jo ikke en fodfejl.

Thygesen har svært ved at få øje på andre muligheder end at udsende en meddelelse på sin instagramprofil, hvor hun tager sine følgere med ind i maskinrummet. Derind hvor der er sårbart.

- Man kan ikke rigtigt komme med en god forklaring, men man kan give en menneskelig forklaring. Fortælle, at hun har det svært. Hun ved ikke, hvorfor hun har gjort, som hun har gjort, men at hun er i gang med en proces for at finde ud af det.

Også en møgsag for Adam

Det er ikke kun Katherine Diez, plagiatanklagerne påvirker. Det er ifølge Thygesen også en speget sag for hendes kæreste Adam Price, som er en af landets mest populære manuskriptforfattere.

Det er svært for en mand, som lever af at skrive tv-serier, at bagatellisere plagiatanklager, men samtidig deler han morgenavis hende Diez, som er under anklage for lige netop dette.

Og det placerer ham som lusen mellem de to negle.

- Hvis han bakker hende op, så er det min vurdering at Prices brand kommer til at lider under kærestens ageren. Man skal huske at Price regnes for en af Danmarks dygtigste manuskriptforfattere, så det ser skidt ud, siger Thygesen, som mener, at Price går en svær tid i møde.

For hvis man lader som ingenting, så vil alle spørgsmål dreje sig om plagiatsagen, hver gang han møder op til en premiere eller andet presse i forbindelse med hans eget arbejde.

Og når han lægger næste jagtbillede på Instagram, så kan han risikere, at kommentarsporet løber løbsk med kritiske spørgsmål til Diez’ møgsag.

Nemmere for Diez’ agentbureau er det ifølge Anna Thygesen.

- De kan ikke blive ved med at repræsentere hende. Hvad så med de andre influencere i deres bureau? Er de også utroværdige?

På spørgsmålet om, hvorvidt Diez er færdig i mediebranchen, såfremt der er hold i anklagerne, lyder svaret:

- Hun kan da skrive en bog om, hvor galt det her gik for hende.

Sponsoreret indhold