Anna Lins knuste hjerte: Bedste veninde tog min fyr

(Foto: Martin Høien)

Da den farverige TV-vært Anna Lin fortæller, at hun aldrig har oplevet den store kærestesorg. Til gengæld har hun oplevet et stort venindesvigt, da en hendes bedste veninde blev kærester med den fyr, som hun selv sov med. Det fortæller hun i årets første udgave af podcasten ”112 for knuste hjerter” fra 24syv.

Anna Lin fortæller til værten Maria Jencel, at hun som 17-årig begyndte at se en 21-årig fyr. Det var især efter byture og fester, at de to fandt sammen. De blev aldrig kærester, men alligevel var der noget ved den ældre fyr.

-Jeg var ikke forelsket i ham, og jeg var da også sammen med andre i den periode, men jeg blev glad, hver gang jeg fik ham, fortæller hun. 

-Dine øjne lyser også fuldstændig op, når du fortæller om det, italesætter værten Maria Jencel. 

Det gør nas

For Anna Lin handlede det nok nærmere om at blive bekræftet i at være god nok, smuk nok og sjov nok, mere end det handlede om jagten på selve forelskelsen eller den bestemte fyr. Men selvom hun ikke selv ville være hans kæreste, gjorde det ondt, når andre ville. 

-Jeg vidste også, at han så andre, og det gjorde fucking nas. Jeg arbejde på en kaffebar, og engang kom han derind med en date. Jeg kan huske hvordan jeg rystede og fik blackout, fortæller Anna Lin, der flygtede ind i opvasken og bad sin kollega tage over. 

Forholdet mellem de to går op og ned, og på et tidspunkt beslutter hun sig for at lave en kold tyrker og stoppe med at se ham, fordi det gør for ondt, men da han rækker ud til hende på en bytur, vender hun tilbage og begynder at tro på, at nu kan der være noget, og en form for forelskelse blusser op.

-Jeg bliver helt skør. På et tidspunkt banker jeg på hans dør, fordi jeg kan høre der er fest, og der er ikke nogen, der åbner, fordi de ved det er mig. Jeg har ydmyget mig selv, og det er både pinligt og dumt, fortæller hun. 

En glemt cigaretpakke

Anna Lin finder ud af, der er en anden kvinde i hans liv, en dag hun har overnattet hos ham som venner, da hun ser en glemt cigaretpakke og et hårelastik, hun tror er hendes. Da hun joker med, om han har gemt pakken fra sidste måned, da hun sidst var hos ham, fortæller han, at det ikke er hendes.

-Der tænker jeg: ”Ok der er begyndt at komme en kvinde, som ikke er mig”, og så er det nu, det bliver rigtig grimt, fortæller Anna Lin i podcasten. 

Det viser sig nemlig, at det ikke er hvilken som helst kvinde, der er kommet ind i hans liv, men Anna Lins bedste veninde. De to har holdt forholdet skjult for hende, og først da det er for sent, får hun det at vide. 

-Jeg græder og græder og græder den første nat, og så vender jeg det til vrede. 

VIlle gøre livet surt for hende

Anna Lin gør det tydeligt for veninden, at hun aldrig skal tale til hende igen. 

-Min stolthed var såret, så det med stadig at have hende på is gav mig sygt meget magt og kontrol, og i små doser kunne jeg gøre livet surt for hende ved at sørge for, der var fester hun ikke kunne komme med til, fordi jeg var der. Det var mega mega grimt, men jeg kunne godt lide, at hun måtte deale med at have såret mig, fortæller hun. 

Veninder igen

Meget er sket siden da, og i dag er veninden ikke længere kærester med fyren. 

-Hun er en af mine bedste veninder igen i dag, og jeg elsker hende, fortæller Anna Lin og bekræfter, at alt er tilgivet:

-Jeg har altid følt, at det havde mere at gøre med, at hun også manglede noget i sit liv. Det var ikke hendes grundvold at såre mig, hun var også ung og forvirret, ligesom vi alle var. 

 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close