Kendte14. februar 2022

Anmeldelse af "Badehotellet": Kan grev Ditmars afsløring blive til mere end dansk sæbeopera?

SE og HØRs anmelder lader sig rive med, men savner alligevel, at stærke scener og afsløringer resulterer i mere, end at hr. Aurland tør smide vesten
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Endnu en uge er gået, og det betyder, at TV 2 endnu en gang har beriget os med et afsnit af danskernes yndlingsserie, "Badehotellet".

Og hvilken gave det da egentlig har været denne gang. Mit første møde med "Badehotellet" var ikke just kærlighed ved første blik, men jeg vil gerne indrømme, at jeg i denne uge altså ikke har set mig sur på hvert sekund af den farverige virkelighedsflugt.

Ligesom det også var tilfældet i sæsonens første afsnit, så har den stakkels fru Fjeldsø gjort alt, hvad hun kan for at holde den skønne Sarah langt væk fra sin rigtige far, hr. Weyse.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/24f778bd-7e76-4459-879f-ae38bdb09231_1.jpg
 Foto: TV 2

Ella Hammarsten Liedberg charmerer igen i denne uge som den skønne Sarah. Men fortsætter den gode stemning mellem far og datter, eller lurer balladen under overfladen? (Foto: TV 2)

Det har resulteret i en herlig dans mellem fru Fejldsø (Birthe Neumann) og hr. Weyse, mens man som seer kun fortsætter med at lade sig begejstre over den charme, skønhed og talent, som den svenske Ella Hammarsten Liedberg bringer med sig ind i rollen som Sarah.

Det glædelige møde mellem hr. Weyse og den unge Sarah har indtil nu kun affødt ganske betydningsløse konflikter, men under overfladen lurer der et potentiale for, at adskillige af vores gæster kan risikere at blive uvenner, og måske vi endda ender med, at vores karakterer skal lære at miste et menneske for at vinde et andet.

Endnu mere interessant lurer der også et potentiale for, at hr. Weyse for en gang skyld viser sig at kunne handle ud fra en andens interesse end sin egen, og derfor hepper vi fortsat på den helt store far-datter-genforening.

Men når noget er godt, så når det kun lige at vare i ganske kort tid, for "Badehotellet" evner i den grad at dvæle. Desværre ikke altid steder, hvor det giver mening.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/2302c389-504c-4010-b23a-38aa8589d228.jpg
 Foto: TV 2

(Foto: TV 2)

Bliver aldrig det samme

Da den gode grev Ditmar (Mads Wille) vender tilbage til hotellet, spreder rygtet sig hurtigt om, at han har været i koncentrationslejr og ikke mindst spekulationerne om, hvad der var årsag til, at han endte der.

Og nu får "Badehotellet" virkelig mulighed for at tage nogle tunger emner op. Grev Ditmar er nemlig homoseksuel, og det beslutter han at dele med hotellets andre gæster.

Reaktionen? Ja, den er nogenlunde, som du kan forestille dig. Det stærke derimod ligger i Ditmars ganske korte monolog, hvor vi nu får lov til for alvor at mærke efterveerne af den store krig.

- Alting er brudt sammen. Byer ligger i ruiner, millioner af mennesker er døde, og vi sidder bare her og lader som om, at ingenting er hændt, siger greven og slår fast:

- Verden bliver aldrig den samme igen.

Hvad udad tabes, skal indad vindes, er danskerne som bekendt så ganske dygtige til, og det er måske nu, at hotellets gæster bliver nødt til at udfordre den mentalitet?

Artiklen fortsætter efter videoen...

Hvordan slipper de afsted med det?

Scenen med grev Ditmar er både stærk og rørende, og da den på nærmest tragikomisk vis erstattes af hr. Weyses maniske entusiasme, tror man det er løgn. "Badehotellet" udsætter dig nemlig gang på gang for en følelsesmæssig staccato, der betyder, at du sjældent får lov til at dvæle i dine følelsers vold.

Heller ikke denne gang. Hr. Weyse vil nemlig synge seranade i selskab med Sarah, og jeg er helt ærligt i chok over, hvordan "Badehotellets" bagmænd formår at slippe afsted med det. Men det gør de. Sangen er fin, og har man let til tårer, så er det her sådan en kan knibes. Og fik jeg nævnt, hvor skøn Sarah er?

Men hvordan rykker grev Ditmars personlige afsløring så i mellemtiden ved noget?

- Hvis ikke vi alle i vores dybeste sjæl reflekterer over, hvordan det her vanvid kunne opstå, så vil det gentage sig igen og igen ud i al fremtid, lyder det fra hr. Aurland ved morgenmaden, og nej, han taler ikke om, at der tilsyneladende ikke er nogen ende i sigte for "Badehotellet", men i stedet om verdenskrigen.

Og således ryger vesten. Og en tur på stranden lyder måske ikke helt så skidt endda. Tung symbolik er det ikke just, og det er her, man virkelig bliver konfronteret med hvilken omgang danskificeret "Upstairs, Downstairs"-sæbeopera, vi ser.

"Matador" er det ikke, men det prøver, og det kan på sin vis også noget.

Andet afsnit af "Badehotellet" sæson ni kan streames på TV 2 Play.

Bedømmelse: 4/6

[node:aller-poll]

“BADEHOTELLET” - 9. SÆSON, 2. AFSNIT

Manuskript: Hanna Lundblad og Stig Thorsboe
Instruktør: Fabian Wullenweber
Spilletid: 50 minutter
Kan ses på: TV 2 mandage og på TV 2 Play

Sponsoreret indhold