Kendte2. maj 2019

Anette fra ”Misbrug”: Faldt om i heroin-rus, mens vennen blev båret væk i ligpose

Anette Hansen fra TV 2-programmet ”Misbrug” var heroinmisbruger i 13 år og husker blandt andet, hvordan hun vågnede op midt i en heroin-rus for at konstatere, at hendes ven var død og nu blev båret væk i en ligpose
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/anette.jpg
 (Foto: TV 2)

Nu hjælper hun misbrugere med at finde håbet og ikke mindst vejen tilbage til livet.

Men skruer vi tiden tilbage, synede både vejen og håbet umuligt for Anette Hansen, kendt fra TV 2-programmet ”Misbrug”.

Hun var massiv misbruger af både heroin, rohypnol, hash og metadon. Og hun skulle opleve flere tragedier, før hun vristede sig fri af misbruget.

Anette Hansen fortæller nu sin historie. Til TV 2 fortæller hun, at en barndom med et dårligt forhold til moderen kastede hende ud i et misbrug.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/anette.jpg
 (Foto: TV 2)

Anette Hansen overtaler Kenneth til at gå i behandling i TV 2-programmet "Misbrug". Foto: TV 2

Det var i slutningen af 1980’erne, at hun første gang prøvede heroin. Forinden havde hun røget lidt hash, men nu tilbød en 13 år ældre ven dét stof, som kom til at blive omdrejningspunktet i hendes liv mange år frem.

- Det føltes ligesom at falde ned i varmt, varmt vand. Jeg havde det ligesom et spædbarn, der blev svøbt i et varmt tæppe. Alt spændte af. Alt blev afslappet, og så blev jeg helt væk, siger Anette Hansen, i dag 52 år, til TV 2.

Vennen døde på toilettet

Efter tre måneder røg hun på sprøjten – i begyndelsen dagligt, men efter noget tid hver fjerde eller femte time.

For at få råd måtte Anette stjæle og sælge stoffer. Det hårde liv satte sit præg på kroppen. Hun havde stikmærker i både lyske, fødder, arme og hænder og vejede 47 kilo.

Til TV 2 fortæller Anette, at særligt én episode fik hende til at indse, hvor tæt hun styrede mod døden.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/198116.jpg

Dennis og hans tvilling Kenneth i TV 2-programmet "Misbrug". Foto: TV 2

En dag havde hun og en ven sat sig ud på et herretoilet ved Store Torv ved Aarhus domkirke. Med sig havde de heroin.

Efter at have fixet stavrede Anette ud på gaden, mens vennen blev tilbage. Hun gik kold i sin heroin-rus, og da hun slog øjnene op, blev hendes ven båret væk i en ligpose. Han var død af en overdosis.

- Jeg var ved at fixe mig selv ihjel, siger hun til TV 2.

Faldt i igen

Det var dog, da hun som 26-årig blev gravid, at hun indså, at misbruget måtte stoppe.

- Jeg kunne simpelthen ikke sætte et barn i verden og være misbruger, det ville være for skamfuldt, siger Anette til TV 2.

Hun og kæresten stoppede fra den ene dag til den anden. Hun uddannede sig til zoneterapeut, og i oktober 1993 fødte hun parrets datter.

Anettes fortid indhentede hende dog, hun havde aldrig fået bearbejdet de mørke tanker, og en dag faldt hun og kæresten igen i.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/198192.jpg

Misbrugeren Lennart medvirker også i "Misbrug" på TV 2. Foto: TV 2

Da hendes kæreste forlod hende i 1996, ramlede det hele for Anette. Hun kunne ikke længere skaffe penge til stofferne. Hun havde med egne ord ikke længere et valg, og det lykkedes hende at gå den tunge, men nødvendige vej ned til misbrugscentret.

Anette og datteren endte på et familiecenter i Esbjerg, hvor hun fik hjælp af terapeuter og psykologer. Det blev vejen ud. Og det er i dag 13 år siden.

I dag arbejder Anette som misbrugskonsulent. Hun forsøger blandt andet at hjælpe misbrugere i det rørende TV 2-program ”Misbrug”.

Sponsoreret indhold