Kendte7. november 2020

Andrea var gæstedommer i "Den storebagedyst": Det så du ikke på tv

Vinderen fra 2017 var tilbage i bageteltet, og hun stillede amatørbagerne en noget nær umulig opgave i den hemmelige udfordring
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/web_bagedyst-1.jpg
 Foto: Hanne Juul

Det var et glædeligt gensyn, da Andrea Søllested, der vandt "Den store bagedyst" tilbage i 2017, i aftenens afsnit var tilbage i teltet som gæstedommer.

Her stillede hun amatørbagerne en noget nær umulig opgave: På bare en time skulle de kreere et showpiece af chokolade, som hun havde designet.

Da SE og HØR fanger Andrea, der i dag lever af at være konditor og chocolatier, i telefonen, står hun i sit industrikøkken og arbejder med chokolade, men hun får alligevel tid til at fortælle om, hvordan hendes gæstedommer-tjans kom i stand:

- Først blev jeg spurgt, om jeg ikke ville finde på en opskrift til noget fyldt chokolade, som var farvet. Designchokolader, som man kalder det, som er farvet med en masse flotte farver i kakaosmør.

Efter at have udstillet på en chokoladefestival i København, hvor dommer Markus Grigo kom forbi, blev der dog sadlet om:

- De synes, det var lidt kedeligt, hvis der bare skulle laves fyldte chokolader. De synes, det var en god idé, hvis jeg kunne få dem til at lave et showpiece i stedet for, genkalder hun.

"Bagedyst"-vinderen var meget skeptisk, da det normalt tager 14 dage og op til en måned for hende at lave et showpiece - og det er vel at mærke på fuldtid.

- Jeg sagde, at det ikke kan lade sig gøre, slog hun fast.

Artiklen fortsætter under billedet

Produktionen foreslog, at der i stedet skulle laves et lillebitte showpiece, og at deltagerne i denne omgang ikke skulle bruge tid på at temperere chokoladen:

- Jeg havde Thomas min chokolade-makker med, og han stod ude backstage og tempererede otte kilo chokolade på én gang, afslører hun.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/dr-0554293.jpg
 Foto: DR

Andrea forklarer her deltagerne, hvordan et chokolade-showpieces laves. Foto: DR

Andrea fortæller, at det ikke var niveauet, der lå hende mest på sinde.

- Min største bekymring var varmen. Det er meget svært at lave sådan noget, når det er varmt i vejret, og det var det den dag.

Heldigvis klarede de fleste deltagere den hemmelige udfordring:

- Da jeg kom ind og så, hvad de havde lavet, så tænkte jeg: "Det er dælme godt gået!".

Sponsoreret indhold