Kendte 5. oktober 2021

Anders W. Berthelsen skal spille Flemming Bamse Jørgensen i ny film

Feelgood-dramaet ”BAMSE” starter optagelser i dag – og det bliver med Anders W. Berthelsen i titelrollen som den folkekære musiker Flemming Bamse Jørgensen
Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix, Kaspar Wenstrup

Et nyt dansk filmdrama er i støbeskeen.

Og det bliver tilmed en film om ét af Danmarks helt store danske musikkoryfæer; Flemming Bamse Jørgensen.

Det skriver Nordisk Film og Egmont i en pressemeddelelse. 

Den aarhusianske trubadur skal portrætteres i filmen, der er skrevet af Bo Hr. Hansen og Henrik Ruben Genz, som også sidder i instruktørstolen.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Foto: Jens Juncker-Jensen. Nimbus Film

Holdet, der netop har taget hul på optagelserne til "BAMSE". : (fra venstre): Instruktør Henrik Ruben Genz, Anders W. Berthelsen, Johanne Louise Schmidt, datteren Tine Duun (bagest) og hustruen Käte Jørgensen. (Foto: Jens Juncker-Jensen. Nimbus Film)

Den danske skuespiller Anders W. Berthelsen, 52, kaster sig i samme omgang ud i en af karrierens helt store roller, når han skal spille titelrollen som Flemming Bamse Jørgensen i dramaet, der får titlen ”BAMSE”.

Flemming Bamse Jørgensen nåede at sælge over 3,5 millioner albums, før han døde i 2011. Han efterlod sig hustruen Käte og børnene Tine og Theis.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er den 37-årige ”Afdeling Q”-stjerne, Johanne Louise Schmidt, som indtager rollen som hans kone Käte.

Med rollen som Bamse står Anders W. Berthelsen foran sit livs rolle. Foruden den fysiske transformation til rollen, skal han selv synge alle sangene i filmen.

Han udtaler:

- Som så mange andre er jeg vokset op med Flemming Bamse Jørgensens musik og stemme. Men hans livshistorie kendte jeg ikke før, og her blev jeg virkelig ramt. Hans kamp for at få lov til at være her og høre til, er meget rørende, og vedkommende. Og jeg er meget beæret over at få lov til at fortælle hans historie og går til det med den dybeste respekt.

Flemming Bamse Jørgensen blev 63 år, og var en del af den danske musikscene i over 35 år. Han var bedst kendt som forsanger i Bamses Venner og vandt Det Danske Melodi Grand Prix i 1980 med nummeret ”Tænker altid på dig”.

Hans musikalske arv tæller store hits som ”Vimmersvej”, ”I en lille båd der gynger”, ”Jeg har kun tre tænder”, ”Jeg elsker kun dig” og Hvorfor går Louise til bal?” 

Instruktøren Henrik Ruben Genz har før imponeret med sit arbejde på blandt andet DR-serierne ”Krøniken”, ”Forbrydelsen” og ”Borgen 3”, senest instruerede han filmen ”Erna i Krig” med Trine Dyrholm.

Det er dog første gang, at Genz kaster sig ud i en såkaldt biopic.

Der er forventet dansk biografpremiere på "BAMSE" den 12. januar 2023.

Sponsoreret indhold