Kendte16. september 2020

Anders Stjernholm forklarer: Derfor er jeg ateist

For komiker Anders Stjernholm bliver idéen om gud et problem, når mennesker skal tænke selv. Det forklarer han i aftenens afsnit af "Til middag hos"
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/anders-stjernholm.png
 Foto: Nordic Entertainment Group

Den danske komiker Anders Stjernholm lægger bestemt ikke skjul på, at han ikke tror på "the guy in the sky".

Og troen er i høj grad noget, der bliver bragt på bane, da Anders Stjernholm åbner sit hjem for Annette Heick, sangerinden Kirsten Siggaard og bordtennisstjernen Michael Maze i aftenens afsnit af "Til middag hos".

Annette Heick, som har nærstuderet Anders Stjernholms bogreol, der inkluderer adskillige bøger om religion og tro, spørger ind til den 39-årige komikers forhold til ateisme, og om det i virkeligheden ikke er en tro i sig selv at være ateist.

Men ligesom det ikke kan kaldes en hobby ikke at samle på frimærker, så lyder forklaringen fra Anders Stjernholm, at ateisme ikke skal forstås på den måde.

- En ateisk er jo ikke en, der påstår, at vi ved, der ikke findes guder. En ateist er bare en person, der ikke tror på guder. Det er ikke en person, der påstår at vide endeligt, hvordan det her spørgsmål er, siger Anders Stjernholm og fortsætter:

- Vi har brug for at accelerere udviklingen væk fra den her dogmatiske tankegang. Ham der i præstekjolen ved ikke et hak bedre, hvad Gud ønsker af os, end du selv gør.

- Der, hvor det bliver farligt er, at man lige pludselig påkalder sig en autoritet bag sin tænkning, som er overjordisk, siger Stjernholm.

En af middagsgæsterne, Annette Heick, deler dog ikke helt samme begejstring for ateismen, som Anders Stjernholm.

- Måske var det nok bare at sige: "Jeg er i tvivl", lyder det fra Heick.

I sit arbejde med ateistisk aktivisme har Anders Stjernholm blandt andet tidligere været formand for Ateistisk Selskab i Danmark.

Se klippet fra aftenens afsnit af "Til middag hos":

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet af Viafree

Sponsoreret indhold