Kendte12. januar 2024

Anders Matthesen blev tilbudt værtstjans til Frederiks 50 års: Takkede nej til ”den tandløse model”

Den alsidige danske komiker Anders ”Anden” Matthesen takkede nej til at stå for at styre seere og publikum gennem ”Hele Danmark fejrer kronprinsen” for år tilbage
Anders Matthesen sagde tillykke til Frede ved at få ham til at grine på hans runde fødselsdag - men oprindeligt var der planer om, at han skulle være vært 
Anders Matthesen sagde tillykke til Frede ved at få ham til at grine på hans runde fødselsdag - men oprindeligt var der planer om, at han skulle være vært
 Foto: Hanne Juul, Birger Storm

Omringet af sine fire børn og flankeret af hustru Mary sad en storsmilende kronprins Frederik på publikumsrækkerne, da han i 2018 blev fejret og hyldet i Royal Arena.

Anledningen var hans 50 års fødselsdag, og på scenen stod kunstnere som Tina Dickow og Sort Sol – samt hele Danmarks mest produktive komiker, Anders Matthesen.

Den i dag 48-årige Anders Matthesen jokede med midtvejskrise og kongelige privilegier, men i udgangspunktet var han faktisk blevet spurgt, om han ville stå for at beværte showet sammen med den erfarne tv-vært Stéphanie Surrugue.

Det afslører han i novemberafsnittet af podcasten ”Den Hvide Væg”.

Jovialt ægtepar

Komikeren reflekterer her over at brede sig ud over flere områder i karrieren, og her kommer han ind på værtstilbuddet, der ligger knap seks år tilbage.

– Jeg var fyr og flamme, da jeg hørte, at der var bud efter mig som vært til kronprinsens 50 års fødselsdagsshow ude i Royal Arena, der skulle transmitteres i fjerneren. Det ville jeg fandme gerne have lagt alle mine kræfter i og virkelig skrive på det, og forsøge at gøre det til noget ganske særligt, indrømmer Matthesen, der dog blev en smule loren ved forslaget, da han hørte mere om DR’s planer:

– Men så fandt jeg ud af, at det, som man var ude efter, var den der lidt tandløse model, hvor en mand og en dame er værter sammen som et andet jovialt ægtepar, der står og laver op- og nedlæg til hinanden uden det rigtigt kradser nogle steder.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-01-12/dr-0264929.jpg
Matthesen talte blandt andet til publikum og fødselaren om midtvejskrise - og det høstede han store grin for i Royal Arena
 Foto: Agnete Schlichtkrull, DR
https://imgix.seoghoer.dk/2024-01-12/dr-0264933.jpg
På rækkerne sad den royale familie, som nød showet i fulde drag. Undervejs blev de underholdt af blandt andre Tina Dickow og Sort Sol.
 Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

Showet ”Hele Danmark fejrer kronprinsen” – som Stéphanie Surrugue og Mads Steffensen stod i spidsen for - blev en rørende omgang, hvor den kongelige familie blandt andet lod følelserne skylle ind over sig, da Lukas Graham optrådte med forsanger Forchhammers hyldest til sin afdøde far.

Ingen gevinst

Anders ”Anden” Matthesen fortæller videre, at han tilbage i 2018 var til indledende prøver sammen med den garvede korrespondent og tv-vært.

– For at sikre mig, jeg ikke tog en forhastet beslutning, så tog jeg derud og lavede en casting sammen med Stéphanie Surrugue, som var supercool og dygtig. Og det var også hyggeligt, det fungerede godt og vi var gode sammen. Og jeg er faktisk ikke i tvivl om, at jeg ville have kunnet udfylde den rolle og afvikle showet lige så fint, som hun så gjorde sammen med Mads Steffensen, fortæller Anders Matthesen, som fortsætter:

– Jeg har bare virkelig svært ved at se, hvad gevinsten skulle være for nogen at se mig i smoking stå og sige: ”Ja, det er jo koldt her udenfor, hvordan går det hos dig Stéphanie… Nå? Ja, cool, jeg får mig lige en kop varm kakao, og så kigger jeg ind om et øjeblik”.

Kronprins Frederik_50 års fødselsdag. Hele Danmark fejrer kronprinsen i Royal ArenaDato: 27.5.2018Sted: Royal arenaJournalist: Henrik SallngFoto: Copyright : Martin Høien/Billed-Bladet
Det var Stéphanie Surrugue og Mads Steffensen, der endte som det endelige værtspar, da Frederik skulle fejres.
 Foto: Martin Høien

Umiddelbart efter denne casting og lidt betænkningstid, blev det derfor et ”pænt nej tak” fra komikeren, som snart på vanlig frygtløs vis kaster sig ud i en filmhovedrolle som Tommy Seebach.

– Heldigvis spurgte de (DR, red.) i stedet, om jeg kunne tænke mig at lave noget stand up for Frede, og det ville jeg jo rigtig gerne, så jeg kunne sige ordentligt tillykke, slutter han forklaringen i podcasten.

Apropos podcast, så bør du lytte til SE og HØRs faste sladderdgivelse på lyd - "Sladderministeret".
Fang det seneste afsnit her:

Sponsoreret indhold