Kendte29. april 2024

Anders Breinholt og company leverer underskud for første gang nogensinde i Pineapple Entertainment

Det sløjeste regnskab i virksomhedens historie er lige kommet ind ad døren – og det kysser næsten et underskud i millionklassen
Anders Breinholt er 51 år gammel.
Anders Breinholt er 51 år gammel.
 Foto: Søren Jul Lamberth

LÆS OGSÅ: Anders Breinholt vender tilbage med et helt nyt talkshow

Anders Breinholt og virksomhedspartneren Ricco Wichmann kunne indtil for ganske nyligt prale af aldrig at have leveret underskud i deres virksomhed PINEAPPLE ENTERTAINMENT ApS.

Indtil nu.

For det seneste regnskab, der lige er væltet ind i cvr-registret, afslører, at selskabet for første gang siden stiftelsen for 11 år siden har leveret et underskud.

Og det er ikke bare et mindre underskud.

Det er uhyggeligt tæt på at kysse millionklassen.

Der røg 12,8 millioner kroner ind i bruttofortjeneste, men da alt var betalt – herunder personaleomkostninger for hele 13,8 millioner kroner – endte resultatet altså i minus 933.947 kroner.

Selskabet har engang været tæt på at levere underskud. Det var tilbage i 2017. Her endte overskuddet på små 5631 kroner.

Sammenligner man tallene fra det nye regnskab med året forinden, ligner det ellers, at Breinholt og company har forsøgt sig med at spare.

For personaleomkostningerne er faldet fra 17,9 millioner kroner til de førnævnte 13,8 millioner kroner. En besparelse, der har været mulig, fordi virksomheden har vinket farvel til otte medarbejdere.

Virksomheden er stadig i live, og der er heldigvis en pæn sjat penge på bunden til den nye minus-virkelighed.

Egenkapitalen har betalt for underskuddet og går derfor fra 9,4 millioner kroner til 8,4 millioner kroner.

Anders Breinholt ejer mellem 20 og 25 procent af virksomheden. Førnævnte partner, Ricco Wichmann, ejer også mellem 20 og 25 procent, og de resterede procenter ejes af virksomheden Banijay Denmark ApS.

Sponsoreret indhold