Kendte8. juni 2020

Amerikansk børne-tv vælter internettet: Sagde de lige det i "Sesame Street"?

Det populære program høster nu stor ros for deres måde at tackle den verserende debat på, samt forklare både optøjer og demonstrationer for børn
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sesame.jpg
 Foto: MEGA

- Ikke alle gader er som "Sesame Street", fortæller Elmos far, Louie, i starten af CNN og børneprogrammets forsøg på at forklare de heftige protester og debatten om racisme i USA i kølvandet på drabet på George Floyd.

Det time lange program, som var et samarbejde mellem CNNs "Town Hall" og "Sesame Street" - eller "Sesamgade" på dansk, skulle undervise og oplyse nationens børn under titlen "Come Together: Standing Up to Racism".

Men også voksne mennesker har udtrykt stor begejstring over programmet på de sociale medier.

"De har altid forstået at rykke ved tingene," skriver en bruger på Twitter, mens en anden der også deler det nu virale klip med Elmo og faderen, stemmer i:

"I er altid så informative og følsomme. Elsker det!"

Samtidig finder andre på Twitter det nedslående at verden tilsyneladende har behov for et børneprogram og et par hånddukker til at skære problemerne ud i pap.

"Sesame Street forklarer det, og vi forstår det stadig ikke" og "Sørgeligt at de skal bruge den slags programmer til at forklare folk, de ikke skal opføre sig racistisk," lyder det blandt andet.

Den dybe samtale mellem den røde dukke Elmo og hans far er en række spørgsmål fra førstnævnte, blandt andet om hvorfor man protesterer, og om hvorfor man ikke bare kan have venner i mange forskellige farver.

I løbet af udsendelsen var der flere andre rørende gensyn, der alle omhandlede venskab eller kærlighed på tværs af race.

De to helt små drenge, Maxwell og Finnegan, som gik viralt i en video, hvor de kommer løbende mod et stort kram, var ligeledes med på en forbindelse.

Den 56-årige John Stamos postede et billede på Instagram, hvor han nyder "Come Together: Standing Up to Racism" sammen med sin søn Billy på 2 år.

"Vores familie takker jer," skrev han.

"Modern Family"-stjernen Jesse Tyler Furguson brugte Twitter til at rose Sesame Streets program.

"Her er beviset på, at vise ord og tryghedsskabende lederskab GODT kan komme fra orange væsner. Tak fordi i gjorde jer umage og gav os et redskab til at tale om racisme med vores børn. Advarsel: Voksne kan også risikere at lære noget," skrev den 44-årige skuespiller.

I løbet af ugen har flere af verdens største kendisser lovet at de for fremtiden vil tage dybe og vigtige snakke med deres børn om racisme i USA. Khole Kardashian, Ashton Kutcher og Kristin Bell er nogle af dem. Mon ikke også de kan bruge Elmo og hans røde far som samtalestarter.

Selvom roserne vælter ind til CNN og "Sesame Street", så er det ikke helt ved siden af traditionerne, at børneprogrammet tager svære eller store emner op.

Israel-Palæstina-konflikten, HIV-smitten, overvægt, pludselig død og fængslede forældre er bare nogle af de svære temaer, som programmet med de farverige dukker har behandlet.

Sponsoreret indhold