Kendte21. september 2023

Amalie Szigethys store sorg: Farvel, far

Først forleden var Amalie Szigethy klar til at besøge Søllerød Kirkegård for at tage afsked med sin far, som døde for snart tre år siden
Amalie Szigethy
– Jeg savner ham ekstremt meget, siger Amalie om sin far.
 Foto: Gregers Overvad

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy taler ud om fremtiden: Vil tilbage på tv

Solen skinnede og himlen var skyfri og blå som Amalie Szigethys øjne, da den 32-årige influencer forleden besøgte sin fars gravsted på Søllerød Kirkegård for første gang.

Der var da gået næsten tre år siden Thomas Szigethy døde. Den 58-årige tidligere koncertarrangør blev under coronapandemien meget syg og indlagt på hospitalet. På grund af risikoen for coronasmitte måtte Amalie ikke besøge ham.

Amalie Szigethy
Amalie besøgte først kirkegården to år og 10 måneder efter tabet af sin far.
 Foto: Privat

– Jeg var højgravid, hormonerne fløj rundt i kroppen på mig – og min far, som altid har bakket mig op, var dødssyg og jeg kunne ikke få lov at sige ordentligt farvel til ham, fortæller Amalie, som under bisættelsen forsøgte at tæmme sorg og tårer ved at holde sin sovende nyfødte datter Hannah tæt ind til sig.

– Det slog mig ud, at jeg ikke fik sagt ordentligt farvel til min far. Få dage efter han døde, fødte jeg Hannah. Det fyldte selvfølgelig rigtig meget pludselig at blive mor til to, hvilket hjalp mig i sorgprocessen.

Amalie Szigethy og Thomas Szigethy
Thomas Szigethy med Amalie længe inden hun blev kendt.
 Foto: Privat

– Bisættelsen slog mig helt ud. Det var det hårdeste, jeg nogensinde har prøvet. Og det var først forleden, jeg var klar til at besøge hans gravsted for første gang.

Jeg elsker dig, skat

– Den sidste gang, jeg talte med min far, var et par uger inden han døde. ”Jeg elsker dig, skat. Jeg glæder mig sådan til Hannah kommer”, sagde han til mig. Han vidste godt, at han skulle være morfar – for femte gang. Denne gang til en lille pige og han var også klar over, at hun skulle hedde Hannah, men han nåede desværre ikke at se hende, lyder det med ærgrelse fra Amalie.

Josephine, Hannah og Amalie Szigethy
At Amalie blev mor til to kort tid efter sin fars død tvang hende til at skubbe sorgen og savnet væk. Pigerne Josephine og Hannah har hun sammen med Mikkel Skelskov.
 Foto: Privat

– Min far har altid bakket mig op. Han ringede nærmest hver dag for at høre, hvordan det gik. Det er ham, jeg har mit ungarske efternavn fra, og jeg har arvet mange af hans egenskaber – han var en enspænder; selvstændig og selvsikker og det er jeg også.

– Uanset hvordan det går, så har jeg – som ham – en tro på, at jeg nok skal klare mig.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-09-19/amalie-som-teenager-med-sin-far-thomas-szigethy-foto-privat.jpg
– Min far ringede næsten dagligt for at høre, hvordan det gik.
 Foto: Privat

– Når der var modgang eller hvis der blev skrevet noget negativt om mig, så slog han det altid hen med ordene: ”Det griner vi ad”.

– Det er en fed drive og en kæmpegave at have fået fra ham. Selv om han nu er død, så taler jeg med ham hver dag, siger Amalie.

Thomas Szigethy og Amalie Szigethy
– Min far bakkede mig altid op, siger Amalie.
 Foto: Privat

Vi ses igen

– Jeg er sikker på, at min far lever videre i Hannah. Hun har hans blik og de samme smilehuller. Jeg har altid troet på Gud, og jeg er sikker på, at han nu har det bedre end nogensinde, samt at vi på et tidspunkt skal ses igen. Når jeg dør, kommer jeg til at møde alle dem, som allerede er gået bort.

Amalie Szigethy
Hele sit liv har Amalie troet på Gud. Og hun bad en bøn for sin far, da hun besøgte kirken i Søllerød.
 Foto: Privat

– Besøget på kirkegården fyldte mig med taknemmelighed og glæde. Jeg havde en buket blomster med og fordelte blomsterne rundt om hans gravsten, så de lå som solstråler omkring solen. For det var sådan min far var. Ekstremt glad og positiv.

– Det var den bedste dag nogensinde og jeg fik en helt anden energi efter at have taget afsked med ham. Jeg savner ham stadig ekstremt meget, men jeg ved også, at vi på et tidspunkt ses igen, siger Amalie.

Hannah Szigethy
Amalie ser en masse ligheder mellem sin far og sin yngste datter Hannah og hun er overbevist om, at han i en eller anden form lever videre i Hannah.
 Foto: Privat

Hentede stjerner til Danmark

Thomas Szigethy startede sammen med sin bror ungdomsmagasinet Chili, der blev Danmarks største. Han havde som koncertarrangør kontakt til musikkens allerstørste navne og nåede bl.a. af få superstjernerne Michael Jackson og Joe Cocker til at optræde i Danmark. Thomas fik desuden to kuld børn.

Amalie Szigethy og Thomas Szigethy
Thomas Szigethy forgudede Amalie – og kærligheden var gengældt.
 Foto: Privat

– Selv om mange tror, at der kun er mig og min mor, så gemmer der sig en kæmpestor familie. Min mor og far fik først mig og min storebror. Senere stiftede min far en ny familie og fik min lillesøster og mine to små brødre, forklarer Amalie.

Amalie Szigethy
– Det var den bedste dag nogensinde og det gav mig en masse energi at tage afsked med ham på kirkegården.
 Foto: Gregers Overvad

Sponsoreret indhold