Kendte4. september 2023

Alt ændrede sig en nat på Thisted Sygehus: Simon Jul måtte sige farvel til ”alt det gode i livet”

Det blev til fem år uden ”alle de gode ting i livet” – fed mad, alkohol, cigaretter og stoffer – efter en indlæggelse på Thisted Sygehus i 2010 for tv-aktuelle Simon Jul, der før har indrømmet, at han har et ”vanvittigt misbrugsgen”
Simon Jul tog for sig af alle de forbudte ting i 2010 - lige indtil han en dag lå på sygehuset 
Simon Jul tog for sig af alle de forbudte ting i 2010 - lige indtil han en dag lå på sygehuset
 Foto: Hanne Juul

Der er rig mulighed for at svælge i alt de ting, som man efter moderne sundhedsstandarder efterhånden finder relativt forbudte – eller i hvert fald bare forbeholdt særlige lejligheder – når 46-årige Simon Jul tager på fransk madrejse sammen med Francis Cardeneu og Umut Sakarya i ”Tre sultne mænd”.

God, tung vin. Fed mad. Lidt tobak og et lille sødt punktum efter maden.

Netop denne mandag aften blændes der op for første afsnit af madeventyret på TV 2, og her ses komikeren i det, som efterhånden er hans ”rette element” – som begejstret og nysgerrig madentusiast.

Men spoler vi tiden tilbage til 2010, var Simon Jul dengang ude for lidt af et chok, der startede med en opvågning på Thisted Sygehus, hvor han lå og kiggede på en dato på uret.

Godt slidt indeni

Den 26. juni det år havde han fået det så dårligt under en surfertur, der lå i forlængelse af en bodegatur på Stalden i Klitmøller. Efter at have brækket sig i bølgerne, fortsatte han på badeværelsesgulvet – og her fik han det kun værre og værre, fortalte han i et interview med Ud & Se i 2020:

– Til sidst siger jeg: ”I bliver nødt til at køre mig på hospitalet.” Og der får jeg så noget beroligende, og lægen kommer og siger: ”Prøv at hør: ’Du har sukkersyge. Hvor lang tid har du haft det?’ Og så siger jeg: ’Jamen, det ved jeg jo ikke.’ Og så siger han: ’Nå, men du er godt slidt indeni.’” Han siger det på en fin måde: Hvis jeg var blevet ved et par år endnu, ville det ikke være gået.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-09-04/5e8d80fb-e1b6-42c8-bb33-ee3d7aebbad5.jpg
De tre madelskende venner, Francis Cardenau, Umut Sakarya og Simon Jul, tager på en kulinarisk rejse til deres ophav for at vise hinanden alt det, de holder af i henholdsvis Frankrig, Tyrkiet og Norge.
 Foto: Jens Thorborg/TV 2

Simon Jul er adopteret fra Seoul i Sydkorea, og kom til Danmark, da han var syv måneder gammel. Og af denne grund kan lægerne ikke fastslå, om sukkersygen er arvelig, hvilket derfor i stedet kræver en komplet udelukkelse af alt det, som kan have relation til sygdommen.

– Det tager flere måneder, og det bliver et farvel til øl, cigaretter, spiritus, stoffer, stærk mad, kaffe – til alt det gode i livet, sagde Simon Jul.

I mange år havde Simon Jul det sådan, at ”når noget er godt, så skal han bare have det”. Et symptom på det, som han selv kalder "et vanvittigt misbrugsgen".

Det bliver et farvel til øl, cigaretter, spiritus, stoffer, stærk mad, kaffe – til alt det gode i livet

Simon Jul om oplevelsen i 2010

Men "kulegravningen" var ikke tilstrækkeligt, og episoden på Thisted Sygehus resulterede også i en pause fra ”alt det gode i livet” over de næste fem år.

– Jeg var faktisk allerede stoppet med hårde stoffer, for jeg havde været på en ferie med nogle venner, hvor den fik alt, hvad remmer og tøjler kunne holde af det ene og andet. Da jeg kom hjem, var jeg syg en uge efter, fordi det bare havde været så langt ude. Og så tænkte jeg: ”Det er sgu på tide, jeg stopper med hård narko, kokain, amfetamin – alle mulige mærkelige ting.” Jeg stoppede fra den ene dag til den anden. Bum!

https://imgix.seoghoer.dk/2023-09-04/a218c2c1-176d-4d61-b8e5-278e0502c17c.jpg
I første afsnit af "Tre sultne mænd" inviterer Michelin-kok Francis Cardenau Umut Sakarya og Simon Jul til sin franske fødeby, Lourdes, hvor de tre venner skal lave en hyldestmiddag.
 Foto: Jens Thorborg/TV 2

Simon Jul kan ses i det kombinerede rejse- og madprogram ”Tre sultne mænd” side om side med de to kokke Francis Cardeneu og Umut Sakarya – lige nu ligger der allerede to yderligere snigpremiereafsnit klar på TV 2 PLAY.

Sponsoreret indhold